ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοφανής κεραυνική θύελλα χτύπησε την Κόρινθο τα ξημερώματα – Κράτησε πάνω από μία ώρα!

0

Κεραυνική θύελλα χτύπησε την Κόρινθο τα ξημερώματα της Τετάρτης. Λίγο πριν από τις τέσσερις ξεκίνησε μια πρωτοφανής για την πόλη σε ένταση καταιγίδα, με κεραυνούς που έκαναν τη νύχτα μέρα και μπουμπουνητά που ένοιαζαν με εκρήξεις. Η καταιγίδα σε αυτή την ένταση διάρκεσε σχεδόν μία ώρα, προκαλώντας και διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές, ενώ μόνο μετά τις πέντε τα ξημερώματα άρχισε να κοπάζει, χωρίς όμως να σταματήσει. Είχε προηγηθεί νεότερο μήνυμα του 112, στις 10 το βράδυ, που επαναλάμβανε τον κίνδυνο και ζητούσε περιορισμό των μετακινήσεων…

Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης αγωνιούν για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των κατοικιών, ισόγειων αλλά και ημιυπόγειων που έχουν πληγεί και πλημμυρίσει. Το απόγευμα της Τρίτης, πάντως, η Πυροσβεστική πραγματοποίησε αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια κατοικιών στην δημοτική Ενότητα Άσσου Λεχαίου.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, αλλά και στην δημοτική ενότητα Στυμφαλίας.

Νωρίτερα η ισχυρή βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Elias προκάλεσε πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας. Είχαμε κατολισθήσεις στην ημιορεινή Σικυωνία, ενώ σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι σε Καλιάνους, Καίσαρι, Κεφαλάρι και Στυμφαλία.

Ανάλογα φαινόμενα είχαμε και σε χωριά του Δήμου Νεμέας, όπως τα Αηδόνια και το Πετρί, όπου φούσκωσαν και υπερχείλισαν τα ρέματα.

Τα αντιχαλαζικά κανόνια μπορούν να προστατεύσουν τους αγρότες

Previous article

Κακοκαιρία Elias: Τρομακτική καταιγίδα με χαλάζι σαρώνει την Αττική – Αμέτρητοι κεραυνοί και τεράστιος όγκος βροχής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ