ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακριβό μου ρεύμα, ξανά, τον Νοέμβριο – Τέλος η επιδότηση από τον Ιανουάριο

0

Ακριβαίνει ξανά το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, καθώς τα τιμολόγια που θα ανακοινώσουν τις επόμενες ώρες οι πάροχοι και θα αφορούν στον μήνα Νοέμβριο, αναμένεται να ενσωματώσουν τις αβεβαιότητες της αγοράς ενέργειας.

Ανησυχίες που πυροδοτούνται από τα πρόσφατα γεγονότα με τη δολιοφθορά στον στον αγωγό Balticconector, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή μεταφοράς αερίου, αλλά και από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Τιμολόγια ρεύματος

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους παρόχους να οδηγούνται σε αυξήσεις των ανταγωνιστικών χρεώσεων ρεύματος, της τάξης του 10% έως και 20% σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Πηγές αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο ράλι των τιμών φυσικού αερίου TTF. Από τα χαμηλά επίπεδα της 6ης Οκτωβρίου που ήταν στα 36 ευρώ ανά MWh μη τιμή εκτινάχθηκε στα επίπεδα των 52 και 53 ευρώ ανά MWh σήμερα, ενώ πριν λίγες μέρες είχε φτάσει και τα 56 ευρώ ανά MWh. Πρόκειται για αυξήσεις της τάξης του 50% και όπως αναφέρουν πηγές της ενεργειακής αγοράς πυροδοτήθηκαν τόσο από το γεγονός της δολιοφθοράς του αγωγού της Βαλτικής όσο και από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Επιδοτήσεις

Με τα νέα δεδομένα, τις αυξήσεις δηλαδή που αναμένονται να κάνουν οι πάροχοι στα τιμολόγια του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει για έναν ακόμα μήνα στις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών.

Ωστόσο, ο Δεκέμβριος θα είναι ο τελευταίος μήνας των επιδοτήσεων των οικιακών τιμολογίων ρεύματος. Από τον Ιανουάριο επανέρχεται το καθεστώς της ελεύθερης τιμολόγησης και της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Πηγή: ΟΤ

20 Οκτωβρίου: Οι Έλληνες Αστυνομικοί εορτάζουν και τιμούν τον Προστάτη Άγιο του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

Previous article

Χαμός με την καταγγελία Πολάκη για το Νοσοκομείο Κορίνθου – το διαψεύδει ο Καρπούζης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.