Life

Τα καμένα καλώδια, το εργοτάξιο στον Κόρφο και οι ανεμογεννήτριες στο Αγγελόκαστρο

0

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται εδώ και μερικές ημέρες στον Κόρφο, στην ουσία μετά τις εκλογές για τον δήμο Κορινθίων, στις 8 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρουν –συνοδεία φωτογραφικού υλικού- κάτοικοι της περιοχής του Κόρφου, έχει γίνει επιχωμάτωση και στρώση με χαλίκι Α3 μίας έκτασης προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί ένα μίνι εργοτάξιο. Σε αυτό το εργοτάξιο, αρχικά θα αποτεθούν τα τμήματα που θα συνθέσουν τις ανεμογεννήτριες που προορίζονται για να τοποθετηθούν στην κορυφογραμμή, πάνω από το χωριό Αγγελόκαστρο, και στην συνέχεια θα συναρμολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό είναι ιδιωτικά και έχουν ενοικιαστεί από την εταιρεία που θα εγκαταστήσει και εκμεταλλευτεί τις ανεμογεννήτριες.

Όπως αναφέρει το solygeia.blogspot.gr «στις αρχές Ιουλίου 2023 ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Πρωτοπαπάς επισκέφθηκε τον Κόρφο ξεκινώντας την περιήγηση του από την παραλία στην είσοδο του χωριού, στην οποία διαπίστωσε ότι αφ’ ενός μεν, ήταν σκουπιδότοπος, αφετέρου δε, υπήρχαν μηχανήματα που έκαναν επιχωμάτωση του έλους. Σε ερώτηση προς τον χειριστή τι ακριβώς κάνει, αυτός πήρε τηλέφωνο τον δήμαρχο κ. Νανόπουλο που μίλησε με τον κ. Πρωτοπαπά και του είπε ότι στρώνουν τη περιοχή για να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι πολίτες για την παραλία. Κάπου εκεί σταμάτησε η δραστηριότητα, αλλά τα μηχανήματα παρέμεναν στον χώρο σε ακινησία. Ακολούθησαν οι εκλογές για την Τοπική αυτοδιοίκηση με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε πάλι μια δραστηριότητα στον συγκεκριμένο χώρο, διάστρωσης και κάλυψης της περιοχής με χαλίκι 3Α ενώ παράλληλα συνεργείο κατασκευάζει κλωβούς για ιχθυοτροφεία, κάτι που γινόταν και στο παρελθόν βέβαια…».

Νεότερη φωτογραφία του κ. Γιώργου Βασιλειάδη επιβεβαιώνει πως οι εργασίες προχωράνε κανονικά. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη ενέργεια αγνώστων, οι οποίοι έκαψαν και κατέστρεψαν εντελώς τα καλώδια για τις ανεμογεννήτριες, τα οποία βρίσκονταν εκτεθειμένα στην άκρη του δρόμου, πιθανότατα εν αναμονή της δημιουργίας του εργοταξίου και της σύνθεσης των Α/Γ.

“Έφυγε” για την κόμη της Βερενικής ο Γιώργος Γραμματικάκης

Previous article

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Τι συμβαίνει με την απένταξη των αντιπλημμυρικών – Πως θα ολοκληρωθεί το έργο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life