ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΦΩΤΟ – Σε σημαντικό υδροβιότοπο αναδεικνύεται το Κοκκώσι – προστατεύει τρία είδη ψαριών

0

Τον Υδροβιότοπο Κοκκώσι επισκέφθηκε το Σάββατο 04/11/2023 μια ομάδα ιχθυολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών, για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Εκεί, η ομάδα έκανε δειγματοληψίες του είδους Aphanius almiriensis, το οποίο αποτελεί υψίστης σημασίας για το υπουργείο και τυγχάνει άμεσης προστασίας. Η καλύτερη και σημαντικότερη είδηση είναι ότι βρέθηκαν είδη και ενός ακόμα είδους, (Aphanius fasciatus) γεγονός που καθιστά τον υγρότοπο ακόμη πιο σημαντικό. Αυτή την στιγμή είναι τρια τα είδη στον υγρότοπο που προστατεύονται από την νομοθεσία και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Τα παραπάνω αναφέρουν ενεργοί πολίτες που διατηρούν την σελίδα Υδροβιότοπος Κοκκώσι – Kokkosi Wetland στο FB, και οι οποίοι συμπληρώνουν πως “η τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη κωφεύει και σφυρίζει αδιάφορα για την προστασία του υγροτόπου. Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει υποσχέσεις ότι οι νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικοί ενδιαφέρονται για την προστασία και την σωστή ανάδειξη του υγροτόπου. Για να δούμε…”.

ΥΓ. Πριν την δειγματοληψία η επιστημονική ομάδα μας επέδειξε όλες τις απαραίτητες άδειες που αφορούσαν την έρευνα τους και η οποία ήταν η τελευταία εφόσον είχαν ολοκληρώσει μια σειρά από άλλες σε ολόκληρη την χώρα. Μετά την δειγματοληψία όλα τα είδη απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Κάτι που είναι επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι ο υγρότοπος σφύζει από ζωή και αναπαράγονται αμέτρητα ψάρια του είδους mugilidae (Κεφάλου) και τα οποία εμπλουτίζουν τις θάλασσες μας. Αυτή την φορά είδαμε και στην πράξη την προσφορά του μικρού αυτού υγροτόπου στις θάλασσες μας.

  •  

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η ιστορία του κόκκινου κτιρίου που φιλοξένησε τον Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

Previous article

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας οι πολίτες ζουν τα περισσότερα χρόνια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.