Περιφερεια

Με άρωμα …Κορινθίας και ρεκόρ ψήφων το νέο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου

0

Ο πρώην δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός επανεκλέχτηκε για 2,5 χρόνια (Ιούνιος 2026) πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, πριν απο λίγη ώρα, κατά τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ στην Τρίπολη. Ο κ. Σκαντζός προτάθηκε από τον νέο Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό και εκλέγεται για δεύτερη φορά στη θέση αυτή, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πρώτο μισό της θητείας του Παναγιώτη Νίκα.

Στην θέση του αντιπροέδρου (από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας – Τατούλη) εκλέχτηκε η κυρία Σπυριδάκου, ενώ στην θέση του γραμματέα από την ελάσσονα μειοψηφία εκλέχτηκε ο Κορίνθιος Γιάννης Σιάτος

Στην πρότασή του, ο κ. Πτωχός, είπε: «Η θέση του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου είναι ένας πολύ νευραλγικός ρόλος. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία, να μπορεί να αναλύει, να συνθέτει. Πρέπει να έχει και ένα πολύ καλό συντονιστικό ρόλο. Η πρότασή μου είναι ο Μανώλης Σκαντζός. Η θητεία είναι ως το τέλος Ιουνίου του 2026.»

Στη συνέχεια, ο κ. Σκαντζός εκλέχτηκε με 32 υπέρ και δύο λευκά.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου προτάθηκε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου από την παράταξη Τατούλη. Εκλέχτηκε με 43 υπέρ και 2 λευκά.

Για τη θέση του γραμματέα, προτάθηκε (από την παράταξη Μάκαρη) ο Ιωάννης Σιάτος που εκλέχτηκε με 43 ναι 2 λευκά.

Τιμολόγια ρεύματος: Οι χρεώσεις του Ιανουαρίου όλων των παρόχων

Previous article

Όμηρος των ρομά η Κόρινθος – Που θα πάει η …βαλίτσα; Απούσα ή ωσεί παρούσα η αστυνομία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.