ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – Ελπίδες γέννησε η πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων

0

Τις αντοχές και τις οικονομικές δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας τεστάρει εδώ και μία εβδομάδα ο εμπορικός κόσμος, καθώς διανύσαμε ήδη την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων. Σήμερα, μάλιστα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για την Κυριακή πρώτη του χρόνου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη την επόμενη Κυριακή.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 16:00 το μεσημέρι, ενώ αντίθετα με τα καταστήματα, τα περισσότερα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές στη διάρκεια των εκπτώσεων
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων.
  • Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.
Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Λουτράκι και Κιάτο συνεχίζουν μόνοι τους για τον τίτλο στην Α’ Κορινθίας

Previous article

1976: Το Espresso Corinto εγκαινιάζει την γραμμή Κόρινθος – Πρίντεζι (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.