ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος – Άμεσα σε ισχύ σταθερά συμβόλαια εξάμηνης διάρκειας

0

Aλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος φέρνει υπουργική απόφαση που τίθεται άμεσα σε ισχύ. Μετά την τροποποίηση του μέχρι πρότινος ισχύοντος πλαισίου, οι πάροχοι μπορούν να προσφέρουν μεικτά προϊόντα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και συμβόλαια τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας.

Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση τροποποιείται προγενέστερη, που αφορούσε στην εφαρμογή του πράσινου τιμολογίου και στην επισήμανση προϊόντων προμήθειας και λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιτρέπονται και εξάμηνης διάρκειας συμβόλαια
Αναφορικά με τη διάρκεια των συμβολαίων, η απόφαση προβλέπει πως η προσφερόμενη από τον πάροχο ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στον καταναλωτή ορίζεται σε ένα έτος από την ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει η παροχή της υπηρεσίας.

Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα στους παρόχους να προσφέρουν στους πελάτες τους και συμβόλαια μικρότερης χρονικής διάρκειας εφόσον το αιτηθεί ο καταναλωτής ή/και συναινέσει στη σχετική προσφορά προμήθειας που θα προτείνεται από τον πάροχο. Σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη διάρκεια ισχύος των προσφερόμενων τιμολογίων προμήθειας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι μηνών.

Σήμερα τα τιμολόγια Φεβρουαρίου
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένονται να δημοσιευθούν από τους παρόχους τα τιμολόγια του Φεβρουαρίου.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές θα είναι χαμηλότερες από τον Ιανουάριο, ενώ πιθανότατα από αυτόν τον μήνα κάποιες εταιρείες θα θέσουν στη διάθεση των νοικοκυριών και μεικτά προϊόντα ακόμα και εξάμηνης διάρκειας.

Νανόπουλος: Μεταφορά ναι, στο στρατόπεδο όχι για τις υπηρεσίες καθαριότητας

Previous article

Κορινθία: Τι είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες και που θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.