ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Είμαστε παλαιοχριστιανοί, δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο» – Μιλάει το ζευγάρι από τα Τρίκαλα Κορινθίας

0

Εντύπωση προκαλεί η υπόθεση της οικογένειας που ζει στα Τρίκαλα Κορινθίας, σε πρωτόγονες συνθήκες ενώ η συγκεκριμένη κοινότητα αποτελείται από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται «παλαιοχριστιανοί» και όχι Έλληνες.

Σε δηλώσεις που έκανε ένας εξ΄ αυτών στην εκπομπή του MEGA, «Live News», μίλησε σχετικά με τις απόψεις τους, την καθημερινότητά τους και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο επιλέγουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ανέφερε πως διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση και προτιμούν να μην επισκέπτονται τον γιατρό καθώς κάποια μέλη της κοινότητας γνωρίζουν βοτανολογία.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί. Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος.

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και στον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας» πρόσθεσε ο 45χρονος.

Όσοι ζουν εκεί έχουν φτιάξει κοινότητα, ενώ η παρουσία τους έγινε γνωστή μετά από μία μήνυση που τους έγινε για έναν εμπρησμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έκαψαν ένα αυτοκίνητο, που άνηκε σε έναν άνδρα, που οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι «λαθροθήρας». Φέρεται, λοιπόν να είχε σκοτώσει ένα γουρούνι και τα μέλη της κοινότητας αυτής, τον ακινητοποίησαν και φώναξαν την αστυνομία.

Δύο θεατρικές παραστάσεις για τα ΚΑΠΗ δήμου Κορινθίων

Previous article

Βαρύς ο πέλεκυς για τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, πλήρης δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.