ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βαρύς ο πέλεκυς για τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, πλήρης δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς

0

Η απόφαση που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα και ως ιστορική.

Και είναι προφανώς τέτοια αφού ιδιοκτήτριες ιδιωτικού σχολείου, που δεν βρίσκεται πια εν λειτουργία, καταδικάστηκαν σε πολύχρονες ποινές φυλάκισης για μη καταβολή δεδουλευμένων και μη καταβολή αποζημιώσεων σε εργαζόμενους (εκπαιδευτικούς και άλλους).

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τις ιδιοκτήτριες των σχολών Ζηρίδη έπεσε βαρύς. Η ποινή για την κάθε μία είναι τυπικά 22,5 χρόνια από τα οποία θα εκτίσουν (εφόσον δεν αλλάξει κάτι στη διαδικασία της έφεσης) τα 8. Είναι η πιο βαριά ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε πλημμέλημα.

Το πιο σημαντικό; Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι στις οφειλές προς τους εργαζόμενους συμπεριλαμβάνονται τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα που η εταιρία δεν κατέβαλλε ολόκληρα στα τελευταία χρόνια της λειτουργίας της.

Η απόφαση δημιουργεί πολύ σημαντικό δεδικασμένο για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι, κατά καιρούς, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με την καταβολή των δεδουλευμένων τους σε μερίδα ιδιωτικών σχολείων της χώρας.

Η δίκη στο εφετείο τέλος αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

«Είμαστε παλαιοχριστιανοί, δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο» – Μιλάει το ζευγάρι από τα Τρίκαλα Κορινθίας

Previous article

Κορινθία: Με εισαγγελική εντολή απομακρύνθηκαν τα ανήλικα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» από το «λαγούμι»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.