ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κορινθία: Με εισαγγελική εντολή απομακρύνθηκαν τα ανήλικα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» από το «λαγούμι»

0

Με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνθηκαν τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» από το «λαγούμι», στο οποίο ζούσαν υπό σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας.

Τα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κόρης του 45χρονου που έχει αποκτήσει από άλλον γάμο.

Ο τρόπος ζωής της οικογένειας, κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής, και με τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο, ήρθε στο φως μετά την καταγγελία κυνηγού για εμπρησμό του οχήματός του από την εν λόγω οικογένεια.

Συνελήφθη το ζευγάρι και δύο παιδιά του 45χρονου, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 20 Φεβρουαρίου. Στο ιδιότυπο σπίτι τους ανακαλύφθηκαν και πολλά όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι ίδιοι μιλούν για μια κοινότητα με θρησκευτικά και φυσιολατρικά χαρακτηριστικά που προσιδιάζει στον τρόπο ζωής των προγόνων μας όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει το ζευγάρι. Σε ότι αφορά το γεγονός οτι τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο οι ίδιοι θέτουν πρακτικά ζητήματα μετακίνησης αλλά και οικονομικά, ενώ υποστηρίζουν ότι τους παραδίδουν οι ίδιοι μαθήματα. Στο λαγούμι υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως ανήκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει.

Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Ο “πατριάρχης”, όπως αυτοαποκαλείται, δήλωσε πως υπάρχουν άλλες 4 οικογένειες που ζουν έτσι. Οι 2 έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο.

Βαρύς ο πέλεκυς για τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, πλήρης δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς

Previous article

Έρχεται στην Κόρινθο την άλλη Παρασκευή – συναντήσεις και ομιλία στο Επιμελητήριο…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.