ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επί ποδός ΕΥΠ και ΕΛΑΣ: Για πρώτη φορά παραγωγή όπλων νέας γενιάς με 3D εκτυπωτή – Το νέο σπάνιο όπλο FGC-9 (φωτο) που “τύπωσαν”

0

Η πληροφορία αξιολογήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, που πραγματοποίησε επιχείρηση στη Σάμο για το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης που αποτελούνταν από τέσσερις νεαρούς Έλληνες (τρεις 19χρονους και έναν 20χρονο).

Ο 3D εκτυπωτής είχε εγκατασταθεί στο σπίτι ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων. Με ειδικές γνώσεις και τεχνολογία φέρονται να εκτύπωναν είτε αυτοτελή όπλα είτε ανταλλακτικά. Το εντυπωσιακό είναι ότι επιβεβαιωμένα κατασκεύασαν όπλο με την κωδική ονομασία FGC-9, το οποίο αποτελεί νέα μορφή οπλισμού που σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία πρόκειται για τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα διαμετρήματος 9mm και δύναται να κατασκευαστεί εν μέρει ή εξ ολοκλήρου με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D printer).

Οι προδιαγραφές του συγκεκριμένου όπλου είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι «ξήλωσαν» μία οργάνωση «εν τη γενέσει» της, καθώς εκτιμάται ότι πρόθεση των δραστών ήταν να αρχίσουν να δέχονται παραγγελίες για την παραγωγή όπλων «νέας γενιάς». Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η «παρέα» των νεαρών θα έστηνε μία «επιχείρηση» που θα λειτουργούσε μέσω διαδικτύου. Το όπλο «νέας γενιάς» που φέρονται να κατασκεύασαν και βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν λειτουργικό ή όχι. Η έρευνα δηλαδή είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς λείπουν ακόμα αρκετά κρίσιμα δεδομένα.

Παράλληλα, οι δράστες φέρονται να προμηθεύτηκαν με άγνωστο τρόπο δύο πιστόλια κρότου λάμψης, τα οποία μετέφεραν στην οικία 19χρονου κατηγορουμένου με σκοπό την μετατροπή τους σε ενεργά πυροβόλα όπλα και ακολούθως την εμπορία τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Η έρευνα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έφτασε στις Αρχές πληροφορία που ανέφερε ότι «ομάδα ατόμων διακινεί κάνναβη και παράλληλα κατασκευάζει όπλα με εκτυπωτή». Ο πληροφοριοδότης έδινε δύο συγκεκριμένα ονόματα νεαρών Ελλήνων ως βασικά μέλη της ομάδας, ενώ οι αστυνομικοί γρήγορα εντόπισαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν κατ’ οίκον έρευνες και για τους τέσσερις συλληφθέντες.

Έρχονται νέες «κρυφές» αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Τι ανακοινώθηκε

Previous article

Ξεκινά η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.