ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέες «κρυφές» αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Τι ανακοινώθηκε

0

Η ΡΑΑΕΥ έδωσε το πράσινο φως για νέες αυξήσεις στα τέλη δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στον ΑΔΜΗΕ. Οι αυξήσεις που προκύπτουν για τα έτη 2023-2025 διαμορφώνονται σε ποσοστά περίπου 10%. Η αρμόδια αρχή έχει εκφράσει ανησυχία για τις επιπτώσεις στους καταναλωτές και έχει καλέσει τον ΑΔΜΗΕ να εξετάσει τον επιμερισμό των ποσών για τη μείωση του φόρτου στους καταναλωτές.

Οι αυξήσεις στα τέλη δικτύου εξανεμίζουν μέρος των μειώσεων που φέρνει η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου, επηρεάζοντας τους λογαριασμούς ρεύματος, με τα μέσα νοικοκυριά να επιβαρύνονται περίπου κατά 76 ευρώ ετησίως.

ρευμα αυξησεισ, λογαριασμοι ρευματοσ

«Χάνονται» οι μειώσεις στο ρεύμα με τις αυξήσεις στα τέλη δικτύου

Οι αυξήσεις στα τέλη δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου αναιρούν μέρος των μειώσεων που προκαλεί η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν επιβαρυνθεί με αυξήσεις στα τέλη χρήσης δικτύου που διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, μετά την αναθεώρηση του επιτρεπόμενου ετήσιου εσόδου του διαχειριστή.

Αυτό έχει οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος για τα νοικοκυριά, με το μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 3.750 κιλοβατώρες να επιβαρύνεται περίπου με 76 ευρώ επιπλέον σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Διπλή επέλαση καταιγίδων την ερχόμενη εβδομάδα – Μεγάλες μπόρες ξημερώματα Δευτέρας και Πέμπτης

Previous article

Επί ποδός ΕΥΠ και ΕΛΑΣ: Για πρώτη φορά παραγωγή όπλων νέας γενιάς με 3D εκτυπωτή – Το νέο σπάνιο όπλο FGC-9 (φωτο) που “τύπωσαν”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.