ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας και ο Δήμος Λουτρακίου!

0

Μία από τις μεγαλύτερες, πιο ιστορικές και σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας, το Λουτράκι, μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειψυδρίας. Και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να δείχνει πόσο σοβαρό είναι πλέον το πρόβλημα…

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου έρχεται μετά το σχετικό αίτημα του Δήμου και αφορά την άμεση αναγκαιότητα προστασίας των αποθεμάτων νερού καθώς και τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση μέχρι τον Ιούνιο συμπληρωματικών έργων εξεύρεσης νέων υδατικών πόρων.

Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ έχει δρομολογήσει 26 μελέτες συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν τριών εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν ενδεικτικά έργα αφαλατώσεων, νέων γεωτρήσεων, εξοπλισμού γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

Την ερχόμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ θα τεθούν προς έγκριση οι παραπάνω μελέτες, προκειμένου να ανατεθεί η εκτέλεση των συμβάσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΛ αναφέρει:

Αγαπητοί καταναλωτές,

Η μάχη ενάντια στην λειψυδρία είναι υπόθεση όλων!Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό αγαθό του μεταλλικού νερού, χάρις στο οποίο ο Δήμος μας είναι παγκόσμια γνωστός.

Εκτός από την εξασφάλιση νέων ποσοτή των νερού είναι απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά και μόνο για ανάγκες ύδρευσης.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες στον κοινό αγώνα για την εξασφάλιση φτηνού και υγιεινού νερού σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, ξεκινάμε από σήμερα μια προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τα συμπληρωματικά μέτρα εξοικονόμησης νερού και τον δραστικό περιορισμό της αλόγιστης χρήσης και της σπατάλης.

Η πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού είναι δικαίωμα όλων μας!

Η προστασία του νερού είναι υποχρέωση όλων μας!

Χαρίτσης από την Κόρινθο: “να δώσουμε εναλλακτική στην κοινωνία”

Previous article

Έπαρση νέων σημαιών στο δημαρχείο της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.