ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

13 χρόνια ψέματα: οι γονείς των μαθητών στους Καλλιάνους καταγγέλλουν τον Σταματόπουλο για το “σχολείο” που ΔΕΝ έφτιαξε

0

13 χρόνια ψέματα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της επιστολής που δημοσιοποίησαν οι γονείς των μαθητών της ορεινής Σικυωνίας και συγκεκριμένα της Στυμφαλίας, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο των Καλλιάνων από το 2011.

Προβλήματα τα οποία, αν και δεν κατονομάζεται ευθέως, χρεώνονται στον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο.

Αυτή την στιγμή, όπως λένε οι γονείς στην επιστολή τους, τα μαθήματα γίνονται σε πέντε ακατάλληλες αίθουσες κοντέινερ, οι τουαλέτες που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι χημικές, καθώς οι προϋπάρχουσες είναι σε άθλια κατάσταση, οι αίθουσες του Γυμνασίου μοιάζουν με κλουβιά καθώς είναι χωρισμένες σε γυψοσανίδες, και άλλα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω στην επιστολή.

Όπως αναφέρουν οι γονείς, ο δήμαρχος Σικυωνίων, από το 2011 έχει υποσχεθεί στους γονείς ένα καινούργιο σχολείο, ωστόσο 13 χρόνια μετά δεν έχει μπει ούτε ένα καρφί.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως όταν οι γονείς επισκέφτηκαν τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤ.ΥΠ.), που είναι υπεύθυνες για την δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων, έμαθαν πως υπάρχουν χρήματα για την κατασκευή του και το μόνο που χρειάζεται είναι να κινήσει ο δήμος τις σχετικές διαδικασίες.

Αξίζει εδώ να προσθέσουμε ότι το καλοκαίρι του 2020 το δημοτικό συμβούλιο Σικυωνίων είχε υιοθετήσει πρόταση της παράταξης συνΔΗΜΟΤΕΣ για να γίνει νέο σχολείο εκεί. Παρ όλα αυτά, όπως φαίνεται και από την απάντηση της ΚΤΥΠ, ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα.

Το ιστορικό

Όπως είναι γνωστό από το 2011 -και στο πλαίσιο της μείωσης των δημοσιονομικών εξόδων, λόγω των Μνημονίων- 13 σχολεία έκλεισαν στην Δημοτική Ενότητα της Στυμφαλίας. Το μόνο που παρέμεινε ήταν το εξατάξιο γυμνάσιο των Καλλιάνων, που φιλοξενούσε τρεις τάξεις Γυμνασίου, τρείς τάξεις Λυκείου και έξι τάξεις Δημοτικού! Αυτή η σχολική μονάδα εξυπηρετούσε (συνολικά) περίπου 100-120 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, ενώ άλλοι μαθητές από το Ψάρι και τον Ασπρόκαμπο πήγαιναν (και εξακολουθούν να πηγαίνουν) στα σχολεία της Νεμέας.

Εκείνη τη χρονιά ο (νεοεκλεγμένος τότε) δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει ένα νέο πολυδύναμο σχολείο και για το λόγο αυτό παρουσίασε ένα σχέδιο μηχανικών. Η υπόσχεση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το μόνο που έγινε ήταν η προσθήκη ενός κοντέινερ (στην πορεία προστέθηκαν άλλα δύο) και δύο χημικών τουαλετών. 

Το 2016, 342 γονείς και κηδεμόνες παιδιών από την περιοχή της Στυμφαλίας υπέγραψαν ένα ψήφισμα, με το οποίο ζητούσαν να δημιουργηθεί στους Καλλιάνους ένα νέο εξαθέσιο κτιριακό συγκρότημα, για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου.

Την ίδια περίοδο, η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, ύστερα από συνάντηση που είχε με την τότε διοίκηση της ΚΤΥΠ, απέσπασε την απάντηση ότι παραμένει η θετική προδιάθεση για την κατασκευή του σχολείου. Το μόνο που ζητείτο ήταν η αρωγή του Δήμου με την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων για την ωρίμανση του έργου κατασκευής της σχολικής μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως υπάρχει ήδη διαθέσιμος χώρος.

Διαβάστε τι λέει η επιστολή των γονέων.

Αρχαιοκάπηλοι παράτησαν τα αρχαία μετά την λαθρανασκαφή!

Previous article

O δήμος Κορινθίων ενημερώνει για το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.