Life

Κόρινθος και Κορινθία μιας άλλης εποχής: Που και πως μπήκαν οι πρώτοι τροχονόμοι

0

Τροχονόμος στην Κόρινθο, στην διασταύρωση Δαμασκηνού και Εθνικής Ανεξαρτησίας. Είναι 4 Οκτωβρίου 1956. Την φωτογραφία αλιεύσαμε από την σπουδαία σελίδα ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, και τον φίλεργο Μιχάλη Παπαμανωλάκη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στο βιβλίο του Λευτέρη Μπατσαλιά, «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ», για την συγκεκριμένη διασταύρωση αναφέρεται:

Το χειμώνα του 1942 έγινε ένα τροχαίο ατύχημα στη γωνία των οδών Δαμασκηνού και Εθνικής Ανεξαρτησίας. Στις 10 το πρωί ένα ιταλικό φορτηγό γεμάτο με ιταμούς στρατιώτες εκινείτο στην οδό Δαμασκηνού με κατεύθυνση προς Αθήνα και μια γερμανική μοτοσυκλέτα με καλάθι εκινείτο στην οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας με κατεύθυνση προς την οδό Δαμασκηνού. Στη διασταύρωση ακριβώς έφθασαν και τα δύο οχήματα. Η γερμανική μοτοσυκλέτα χώθηκε κάτω από το ιταλικό φορτηγό και οι δύο Γερμανοί επιβάτες της πολτοποιήθηκαν. Ήταν στρατιώτες της αεροπορίας. Από το ιταλικό φορτηγό δεν τραυματίσθηκε κανείς, αλλά ο οδηγός του έπαθε νευρικό κλονισμό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και μετά δεν έμαθα τι απέγινε.

Το θανατηφόρο αυτό δυστύχημα έγινε η αφορμή για να τοποθετηθούν τροχονόμοι σε διάφορες διασταυρώσεις της πόλεις. Τοποθετήθηκε τροχονόμος στη διασταύρωση αυτή, στη γωνία Δαμασκηνού και Εθνικής Αντίστασης καθώς και στη γωνία Κολοκοτρώνη και Κύπρου. Οι τροχονόμοι ήσαν Ιταλοί στρατιώτες του πυροβολικού με ιδιαίτερη στολή που είχε χαρακτηριστικά άσπρα γάντια και άσπρα μανίκια. Μετά την τοποθέτηση των τροχονόμων η κυκλοφορία των στρατιωτικών οχημάτων (τα άλλου είδους οχήματα ήσαν σπάνια τότε στην Κόρινθο) έγινε ασφαλέστερη.

ΠΗΓΗ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Προαστιακός: Νέο θρίλερ με τρένο που… χάθηκε για 20 λεπτά

Previous article

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΟΡΤΙΜΑ ανοίγει ΑΤΜ στα χωριά, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κλείνει το κατάστημα στην Κολοκοτρώνη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life