ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΧΑ: Για μία εβδομάδα θα κρατήσουν -και πάλι- τα λεφτά μας οι τράπεζες στα ταμεία τους

0

Τροποποιήσεις στις συναλλαγές που θα πραγματοποιούν οι τράπεζες φέρνει η αργία του Πάσχα, αλλά και η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα λόγω της γιορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 7 Μαΐου, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα θα καταχωρούνται την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι συναλλαγές θα έχουν ως ημερομηνία εκτέλεσης την Τετάρτη 8 Μαΐου

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Όπως προκύπτει δεν επηρεάζεται η καταβολή του δώρου Πάσχα, καθώς η ημερομηνία καταβολής του εκ του νόμου ορίζεται η Τετάρτη 1η Μαΐου.

Αναλυτικά τι θα συμβεί με τις συναλλαγές
Μάλιστα ήδη κάποιες τράπεζες έχουν στείλει μηνύματα στους πελάτες τους στα οποία τους ενημερώνουν ότι λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ακόμα σημειώνεται ότι για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί κλειστό θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

SOS από την Πυροσβεστική για πρόκληση πυρκαγιάς – μην ανάβετε φωτιά για κανέναν λόγο…

Previous article

Χτύπημα στην αισχροκέρδεια! Πρόστιμο 1000 ευρώ σε κυλικείο σχολείου, γιατί πουλούσε 0,50 λεπτά (!) ακριβότερα τα σάντουιτς…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.