ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τι έγινε τελικά στο οικόπεδο με τις κομμένες ελιές στο Περιγιάλι; Τίποτα!

0

Η είδηση για την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του Χάρη Δούκα να μεταφυτεύσει δύο υπεραιωνόβιες ελιές από το Αίγιο στην πρωτεύουσα της χώρας μας θύμισε ένα θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη αντιπαράθεση στον πρώτο χρόνο της θητείας του Βασίλη Νανόπουλου ανάμεσα στην διοίκηση του δήμου και τις παρατάξεις της μειοψηφιας.

Μάλιστα είχε προκαλέσει και μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που οι κ.κ Πνευματικός και Σταυρέλης στην περίοδο 2019-2023 συμφώνησαν σε κοινή αντιπολιτευτική δράση.

Τι είχε γίνει τότε; Όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία που έκανε ένας δημότης του Περιγιαλίου, ο κ. Δημήτρης Κελλάμης στον προσωπικό του λογαριασμό:

Η έκπληξή μου και η απορία μου είναι μεγάλη. Και αυτό, γιατί στο δ.δ Περιγιαλίου, στην περιοχή ΠΑΣΣΑ, υπήρχε ένας ελαιώνας αποτελούμενος περίπου από 300 ελιές πρώην ιδιοκτησίας Σακελλαρίου και νυν δήμου Κορινθίων. Οι ελιές που αναφέρουμε ήταν ηλικίας περίπου 1000 ετών, και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας μέσα σε 48 ώρες…”, υποστήριζε ο κ. Κελλάμης.

Την ίδια μέρα στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Λαμπρινός (Πνοή Δημιουργίας) κατήγγειλε το γεγονός ενώ ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ανέβασε το θέμα μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Στην κριτική που δέχτηκε για το ζήτημα που αναδείχτηκε με την κοπή των ελαιοδέντρων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του απάντησε ο δήμος Κορινθίων και μάλιστα με οξύ τρόπο. Ο δήμος αναφέρει πως στο οικόπεδο εκτελούνται εργασίες καθαρισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί πράσινη γωνιά και αθλητικό κέντρο, ενώ κατηγορεί την πλευρά του τέως δημάρχου για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Το Korinthia.net.gr είχε παρακολουθήσει το θέμα κάνοντας ρεπορτάζ στον χώρο και καταγράφοντας τις κομμένες ελιές.

Δείτε φωτό

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2021 ο Παναγιώτης Λαμπρινός επανέφερε το θέμα. Ο κ. Λαμπρινός ανέφερε τότε πως ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο: “πρέπει να μας πει κάποιος, γιατί ένα χρόνο μετά, η περιοχή αντί να γίνει Αθλητικό Κέντρο όπως μας ανέφεραν, έγινε ένας απέραντος σκουπιδότοπος 12 στρεμμάτων...”.

Μιλήσαμε με τον κ. Νανόπουλο για να μας πει τι έγινε με αυτή την υπόθεση και γιατί δεν προχώρησε τελικά το Αθλητικό Κέντρο με τον κ. Νανόπουλο να αναφέρει πως ο ίδιος περίμενε να ξεκαθαρίσει το θέμα στην Αρχή Διαφάνειας που είχε προσφύγει τότε ο κ. Σταυρέλης: “Η απάντηση από την αρχή διαφάνειας ήρθε 5-6 μήνες πριν από τις εκλογές του 2023 και μας δικαίωσε θεωρώντας ότι όλα έγιναν νομότυπα. Όμως δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε το έργο…“.

Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα πως στο οικόπεδο που αγόρασε ο δήμος επι θητείας του στην Καλλιθέα για να γίνει το αθλητικό κέντρο υπάρχουν 600 ελιές που μπορεί ο δημος αν θέλει να τις αξιοποιήσει μεταφυτεύοντάς τες

Κάντο όπως ο Δούκας: έσωσε δυο ελιές 500 ετών και σε τρεις μήνες φύτεψε πάνω από 1.600 δέντρα στην Αθήνα

Previous article

Ο καιρός το Πάσχα 2024: Η πρώτη επίσημη πρόγνωση δεν έχει καλά νέα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.