ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2000 συνδέσεις με νέο αποχετευτικό – εκσυγχρονίζονται τέσσερα χωριά της Κορινθίας

0

Υπογράφτηκαν χτες στο δημαρχείο Κορίνθου, οι τρεις διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Νομού Κορινθίας (Σαρωνικού)».

Ειδικότερα υπεγράφησαν οι εξής 3 συμβάσεις:

  • «Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων των οικισμών Γαλατακίου, Λουτρών Ωραίας Ελένης & Κάτω Αλμυρής»
  • «Έργα αποχέτευσης ακαθάρτων Ισθμίας»
  • «Έργα μεταφοράς λυμάτων Λουτρών Ωραίας Ελένης – Κάτω Αλμυρής και Ισθμίων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ. Αγίων Θεοδώρων».

Ουσιαστικά εξασφαλίστηκε η κατασκευή νέων εσωτερικών δικτύων στους οικισμούς Γαλατακίου, Αλμυρής και Λουτρών Ωραίας Ελένης του Δήμου Κορινθίων και στον οικισμό της Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, όπως και η μεταφορά των λυμάτων από αυτά τα χωριά στον βιολογικό των Αγίων Θεοδώρων.

Για το Γαλατάκι, την Κάτω Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης πρόκειται να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ. επί του οποίου θα γίνουν περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Τα Ίσθμια και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν επίσης αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 19 χλμ., επί του οποίου θα γίνουν περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι συνολικά στην Ελλάδα κατασκευάζονται πάνω από 200 έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων, με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και οδηγίες για επαναχρησιμοποίηση του νερού για αρδευτικές ανάγκες.

Βασίλης Νανόπουλος – Πρέπει να είναι νόμιμη η διαχείριση των ογκωδών στο δήμο Κορινθίων 

Previous article

Korinthian Foods: 20 χρόνια απεριόριστης ποιότητας και γεύσης!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.