ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Βασίλης Νανόπουλος – Πρέπει να είναι νόμιμη η διαχείριση των ογκωδών στο δήμο Κορινθίων 

0

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε στη δημοτική επιτροπή την εισήγηση και τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για τη διαχείριση των ογκωδών αποβλήτων του δήμου Κορινθίων, εξηγεί με ανακοίνωσή του ο Βασίλης Νανόπουλος και η Συμμαχία Πολιτών.

Όπως αναφέρει, “δεν διασφαλίζεται στη διακήρυξη και τη  μελέτη ότι οι εταιρίες οι οποίες θα συμμετάσχουν έχουν τις νόμιμες άδειες διαχείρισης,  επεξεργασίας και  διάθεσης σε νόμιμο χώρο των ογκωδών αποβλήτων του δήμου“.

Ειδικότερα, “ζητείται άδεια λειτουργίας γενικά και όχι το ελάχιστον που θα έπρεπε για τις εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων -δηλαδή  έγκριση περιβαλλοντικών όρων ή ΠΠΔ (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις), για επεξεργασία και όχι μόνο για παραλαβή, με όλους τους κωδικούς αποβλήτων που υπάρχουν στους δρόμους και που ο Δήμος θα συλλέγει και παραδίδει.

Ζητούνται  να έχουν μια σειρά από κωδικούς αποβλήτων οι οποίοι προέρχονται από διαλογή στην πηγή τους οποίους κωδικούς  ποτέ δεν μπορεί και δεν θα κάνει ο Δήμος, πχ θα παραδώσει ο Δήμος ποτέ καθαρό χώμα; Και αν ποτέ το έχει στην κατοχή του θα πάει να το παραδώσει και να πληρώσει κιόλας, ενώ θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του;

Στο διαγωνισμό και στην απευθείας ανάθεση στην εταιρία Κουρούμπαλη πρέπει να έχουν ελεγχθεί  οι άδειες,  αν υπάρχει  ζυγαριά και χρησιμοποιείται και διασταυρώνονται οι μεταφορές με το σύστημα GPS που έχουν τα φορτηγά του δήμου.

Δεν γίνεται καμία αναφορά και δεν ζητείται πουθενά από τον υποψήφιο ανάδοχο να αναφέρει και ο Δήμος πως θα πιστοποιεί την διαδικασία, για το πως θα διαχειριστεί τα απόβλητα και ποιοι θα είναι οι τελικοί αποδέκτες τους.

 Έχει ευθύνη ο Δήμος, να ελέγχει και πιστοποιεί, άσχετα αν ζητάει να το κάνει ο ανάδοχος και να διασφαλίζει ο δήμος ότι δεν θα θάβονται η καίγονται παρανόμως από τον ανάδοχο τα ογκώδη απόβλητα του δήμου .

(VIDEO): Δείτε ποια σπουδαία παιδική χορωδία φέρνει το Καλογεροπούλειο στην Κόρινθο!

Previous article

2000 συνδέσεις με νέο αποχετευτικό – εκσυγχρονίζονται τέσσερα χωριά της Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.