ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κι όμως, η Κορινθία θα φωτίσει τα Δωδεκάνησα!

0

Tον προσεχή Σεπτέμβριο θα βγει στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση των Δωδεκανήσων. Μάλιστα η συγκεκριμένη διασύνδεση θα γίνει με καλώδιο το οποίο θα ποντιστεί στον Σαρωνικό και θα ξεκινάει από την Κόρινθο, από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από ένα μήνα και έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσει τη βάση για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών.

Οι διαγωνισμοί αυτοί θα αφορούν τα καλωδιακά τμήματα και τους δύο Σταθμούς Μετατροπής της διασύνδεσης Κόρινθος – Κως, δηλαδή της βασικής «ηλεκτρικής λεωφόρου» με την οποία θα ενταχθούν στο ηπειρωτικό δίκτυο και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Για την υλοποίηση του έργου, προβλέπεται η κατασκευή δύο Σταθμών Μετατροπής, στην Κόρινθο (πλησίον του ΚΥΤ Κορίνθου) και στην Κω (Μαστιχάρι), καθώς και η πόντιση δύο υποβρύχιων καλωδίων HVDC συνολικού μήκους 380 χιλιομέτρων. Από τα σημεία προσαιγιάλωσης μέχρι τους σταθμούς, θα εγκατασταθούν υπόγεια καλώδια HVDC.

Για να «βγουν στον αέρα» οι διαγωνισμοί μέσα στο 2024, ήδη βρίσκονται σε φάση σύνταξης τόσο για τους Σταθμούς Μετατροπής όσο και για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πεδίου για τις αναλυτικές μελέτες βυθού καθώς για τις μελέτες εναερίων και υπογείων Γραμμών Μεταφοράς σε Κόρινθο και Κω.

Η επεξεργασία των δεδομένων πεδίου είναι σε εξέλιξη και οι οριστικές μελέτες (σχέδια, αναφορές, κλπ) θα έχουν πλήρως αποπερατωθεί εντός των επόμενων μηνών έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στις διακηρύξεις. Νωρίτερα, είχε «κλειδώσει» η επιλογή χώρων των δύο Σταθμών μετατροπής, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι προμελέτες όδευσης των Γραμμών Μεταφοράς (εναερίων εναλλασσόμενου ρεύματος σε Κόρινθο και υπογείων συνεχούς ρεύματος σε Κόρινθο και Κω).

(ΦΩΤΟ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ! Η κατάρα των τεσσάρων γεφυρών στον δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων!

Previous article

(ΦΩΤΟ) Για 19η χρονιά ολοκληρώθηκε το OPEN TENNIS ΠΑΥΛΕΙΑ 2024.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.