ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

(ΦΩΤΟ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ! Η κατάρα των τεσσάρων γεφυρών στον δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων!

0

Δεν μπορούμε να φανταστούμε να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο -στην Ελλάδα σίγουρα, ίσως και σε όλο τον κόσμο! Τέσσερις γέφυρες στα διοικητικά όρια του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων παρουσιάζουν προβλήματα και έχουν τεθεί (ή τίθενται κατά καιρούς) εκτός λειτουργίας!

Πρώτη χρονικά η βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας. Από το φθινόπωρο του 2019, συμπληρωμένα 4,5 χρόνια, όταν έπεσε πάνω της ένα πλοίο, η γέφυρα διαλύθηκε και για πάνω από 4 χρόνια λειτουργούσε μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Επί τέσσερα χρόνια η ΑΕΔΙΚ μετέθετε ανα εξάμηνο την ημερομηνία κατά την οποία θα επιδιορθωνόταν και θα παραδιδόταν, αλλά μόλις πριν από πέντε μήνες φαίνεται τελικά ότι δρομολογήθηκε η επισκευή της. Τώρα πια, αν και πάλι οι σχετικές προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν, φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να επανατοποθετηθεί και η κυκλοφορία να επιστρέψει.

Ακολούθησε η γέφυρα στην Κυρα Βρύση, στο ύψος της παλιάς express service και των ΕΠΑΛ, η οποία για αρκετό καιρό λειτουργούσε μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Και αυτή πριν απο μερικούς μήνες έκλεισε ο δρόμος κόπηκε στη μέση και εκατοντάδες πολίτες ταλαιπωρούνται κάνοντας κύκλο για να πάνε στον προορισμό τους. Εδώ τα πράγματα τείνουν να αποδειχτούν χειρότερα, καθώς κανείς δεν ξέρει ούτε ποιος έχει την ευθύνη για την ανακατασκευή της, ούτε πότε θα ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.

Διαχρονικά είναι τα προβλήματα στην γέφυρα της Ποσειδωνίας, η οποία δύο φορές, μία τον περασμένο Οκτώβριο και μία πρόσφατα κατέρρευσε από το ίδιο πρόβλημα (βλάβη στο βαρούλκο). Εκεί τουλάχιστον η ταλαιπωρία είναι μικρή και η αποκατάσταση γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά ταύτα, πολύ συχνά η γέφυρα κλείνει για λίγες ώρες εξ αιτίας εργασιών συντήρησης (που δεν έχουν αποτρέψει πάντως, τα προβλήματα).

Τέλος είναι και η κατάρρευση της γέφυρας εξ αιτίας της φωτιάς και του ατυχήματος που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες στην Εθνική οδό. Η διαδικασία της κατακρήμνισής της για λόγους ασφαλείας ήταν επιβεβλημένη και έγινε γρήγορα. Ωστόσο, άγνωστο είναι πότε θα ξεκινήσει η άλλη διαδικασία της ανακατασκευής της…

Λουτράκι: Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου

Previous article

Κι όμως, η Κορινθία θα φωτίσει τα Δωδεκάνησα!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.