Life

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΑΚ με την οποία καλεί τα μέλη του να ενισχύσουν την συλλογική συνεργασία για την δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος…

Η Αρχαία Κόρινθος, με τη μοναδική της παραδοσιακή κληρονομιά, αξίζει τη φροντίδα και τον σεβασμό όλων μας! Από την προσωπική μας συμμετοχή έως τη συλλογική συνεργασία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον!

May be an image of text that says "Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΩΣΕΑΚ ΣΕΑΚ TPIHPHE Η Αρχαία Κόρινθος, με το ένδοξο παρελθόν και τα αξιοθαύμαστα μνημεία της, αξίζει την αφοσίωση και τη φροντίδα μας. Ατομικά και συλλογικά μπορούμε να διαφυλάξουμε την κληρονομιά της και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον και που θα ενθουσιάζει και θα εμπνέει τους κατοίκους και τους επισκέπτες."

  • Πώς μπορούμε να συμβάλουμε όλοι:
  • Σωστή Διαχείριση Ανακύκλωσης: Χρησιμοποιούμε τους μπλε κάδους μόνο για χαρτί, γυαλί και πλαστικό, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων πριν από την απόρριψή τους.
  • Οδηγίες για Επιχειρήσεις: Τα απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται σε καλά κλεισμένες σακούλες και να απορρίπτονται στους κάδους μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.
  • Σεβασμός στους Κάδους: Δεν πετάμε σκουπίδια έξω από αυτούς και δεν μετακινούμε τους κάδους από τη θέση τους.

May be an image of text that says "ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ MAZI ΓΙΑ Να διατηρήσουμε την Κοινότητα καθαρή. Να τιμήσουμε τις ρίζες μας. Να δείξουμε σεβασμό στην ιστορία & τον πολιτισμό των προγόνων μας. ΜΕ THN KOINH ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Να αφήσουμε ένα λαμπρό αποτύπωμα. Να διασφαλίσουμε ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον. ΟΣEAΚ ΣΕΑΚ ΤΡΙΗΡΗΣ ME MEPIKA ΑΠΛΑ ΜΕΜΕΡΙΚΑΑΠΑΒΗΜΑΤΑΓΙΝΕΤΑΙ ΒΗΜΑΤΑΓΙ ΓΙΝΕΤΑΙ BHMATA Να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Να βελτιώσουμε την αισθητική της περιοχής."

  • Πρακτικές Συμβουλές:
    Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να συσκευάζουν τα απορρίμματά τους σε καλά κλεισμένες σακούλες και να τα απορρίπτουν με το κλείσιμο της επιχείρησης.
  • Οι σακούλες απορριμμάτων τοποθετούνται αποκλειστικά μέσα στους κάδους.
  • Απαγορεύεται η απόρριψή τους δίπλα ή έξω από τους κάδους, καθώς και σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση και γήπεδα.
  • Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ταχυφαγείων, ταβερνών κ.λπ. πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα μαγειρικά έλαια και λίπη οδηγούνται σε πιστοποιημένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.
  • Στους μπλε κάδους τοποθετούνται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό).
  • Τα προς ανακύκλωση απορρίμματα, όπως χαρτοκιβώτια, πρέπει να τοποθετούνται εντός των κάδων αφού πρώτα μειώσουμε τον όγκο τους με αναδίπλωση και περίδεση.
  • Τα είδη ένδυσης (ρούχα, παπούτσια κ.λπ.) τοποθετούνται μόνο στον ειδικό κάδο που βρίσκεται στο κοινοτικό κατάστημα. Πρέπει να είναι καθαρά και τοποθετημένα σε σακούλες.
  • Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων.
  • Δεν εμποδίζουμε την κίνηση των απορριμματοφόρων, αποφεύγοντας τη στάθμευση σε γωνίες δρόμων, διασταυρώσεις και σημεία που περιορίζουν την πρόσβαση των οχημάτων.
  • Δεν μετακινούμε τους κάδους από την καθορισμένη τους θέση.
    Με την τήρηση αυτών των απλών κανόνων, συμβάλλουμε στη διατήρηση της καθαριότητας και της ευημερίας στην Αρχαία Κόρινθο.

Μην βγάλετε τα καλοκαιρινά ακόμα! Έρχονται βροχές και πολύ κρύο…

Previous article

(ΒΙΝΤΕΟ) Κεγχρεές: Ένας τόπος με πλούσια ιστορία, ο κρυμμένος θησαυρός της Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life