ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάνω από 150 εκθέτες στην «ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2026» – Από 1 έως 4 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Κορίνθου

0

Μια από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές διοργανώσεις των τελευταίων ετών στην περιοχή ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στην Κόρινθο. Από την Πέμπτη 1 έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, η Χερσαία Ζώνη του Λιμένος Κορίνθου θα φιλοξενήσει την έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2026», με περισσότερους από 150 εκθέτες να αναμένεται να δώσουν το «παρών».

Τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, στις 19:00, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός τετραημέρου που φιλοδοξεί να φέρει στην ίδια στέγη την παραγωγή, το εμπόριο, τις υπηρεσίες, την τεχνολογία, τον τουρισμό και την καινοτομία.

Πίσω από τη διοργάνωση βρίσκεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Κορινθίας, με το Επιμελητήριο να επιχειρεί ουσιαστικά να ξαναδώσει στην Κόρινθο έναν ισχυρό εκθεσιακό θεσμό, μετά την αντίστοιχη διοργάνωση του 2023, στην οποία είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 120 εκθέτες.

Μια μικρή «πόλη» επιχειρήσεων στο λιμάνι

Η εικόνα που αναμένεται να δημιουργηθεί στο λιμάνι της Κορίνθου θα είναι εντυπωσιακή. Περίπου 4.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου θα διαμορφωθούν για να υποδεχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες από την Κορινθία, την Πελοπόννησο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

Τρόφιμα και τοπικά προϊόντα, ποτά, τουρισμός, εμπόριο, μεταποίηση, υπηρεσίες, τεχνολογία, ενέργεια, κατασκευές, εκπαίδευση και πολιτισμός είναι ορισμένοι μόνο από τους τομείς που θα εκπροσωπηθούν.

Και αυτή ακριβώς είναι η βασική φιλοσοφία της διοργάνωσης: να παρουσιαστεί σε έναν ενιαίο χώρο ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της σύγχρονης παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής.

Όχι μόνο βιτρίνα, αλλά και τόπος επιχειρηματικών επαφών

Η έκθεση, ωστόσο, δεν σχεδιάστηκε απλώς ως μια μεγάλη «βιτρίνα» προϊόντων και επιχειρήσεων.

Ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι να δημιουργηθούν νέες επαφές και συνεργασίες. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να γνωριστούν με άλλους επαγγελματίες, να αναζητήσουν συνεργασίες και να ανοίξουν νέους εμπορικούς δρόμους.

Το τετραήμερο θα πλαισιωθεί παράλληλα από ημερίδες, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις, ώστε η διοργάνωση να αποκτήσει έναν ευρύτερο χαρακτήρα και να προσελκύσει όχι μόνο τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και το ευρύ κοινό.

Άλλωστε, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν από κοντά επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες.

Παρών με δικό του περίπτερο ο Δήμος Κορινθίων

Ιδιαίτερη παρουσία στη διοργάνωση θα έχει και ο Δήμος Κορινθίων, ο οποίος δεν περιορίζεται στην υποστήριξη της έκθεσης, αλλά θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο.

Μέσα από αυτό ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, αλλά και τη συνολική εικόνα ενός τόπου που επιχειρεί να ενισχύσει την εξωστρέφειά του και να αξιοποιήσει περισσότερο τη στρατηγική γεωγραφική του θέση.

Για τέσσερις ημέρες η Κόρινθος στο επίκεντρο

Η επιλογή του λιμανιού δεν είναι τυχαία. Η Κόρινθος βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα γεωγραφικά και συγκοινωνιακά σημεία της χώρας, στην είσοδο της Πελοποννήσου και σε πολύ μικρή απόσταση από την Αττική.

Αυτό το πλεονέκτημα φιλοδοξεί να αξιοποιήσει και η «ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2026», φέρνοντας στην πόλη για τέσσερις ημέρες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, παραγωγούς και επισκέπτες.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η διοργάνωση να ξεπεράσει τα όρια μιας ακόμη εμπορικής έκθεσης και να εξελιχθεί σε σταθερό σημείο συνάντησης της επιχειρηματικής και παραγωγικής Πελοποννήσου.

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού έχει ήδη δοθεί: Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο λιμάνι της Κορίνθου, για τα επίσημα εγκαίνια.

Παρέα με τον Τσούβι» στα Ίσθμια – Μια βραδιά με comedy, μουσική, φαγητό και ποτό

Previous article

You may also like

Comments

Comments are closed.