ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται καταιγίδα κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα – Αποκλειστικά για τον Κορονοϊό “ΝΙΜΤΣ”, “Παμμακάριστος” και “Σωτηρία”

0

Μετά το ΝΙΜΤΣ που επισήμως ορίσθηκε ως νοσοκομείο που θα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό, σειρά θα πάρει και ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Αττικής το «Σωτηρία». Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακά η εκκένωση του ΝΙΜΙΤΣ με εξιτήρια που θα δοθούν στους ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη για άλλα νοσήματα. Η διαδικασία αυτή έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει μία εβδομάδα.

Αμέσως μετά όμως θα ξεκινήσει η σταδιακή εκκένωση και του Νοσοκομείου Σωτηρία, μία διαδικασία που επίσης θα κρατήσει κάποιες ημέρες. Πρόκειται για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να είναι έτοιμο το σύστημα υγείας να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα των κρουσμάτων του κορονοϊού. Άλλωστε με βάση τις επ­­­­ίσημες προειδοποιήσεις των ειδικών, τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει δραματική αύξηση των κρουσμάτων, οπότε και θα καταγραφεί το πρώτο μεγάλο κύμα ασθενών που θα χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Γι αυτό στο πλαίσιο αυτό σιγά σιγά σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να δίνονται εξιτήρια στους ασθενείς του Σωτηρία ή αν πρόκειται για πάσχοντες που πρέπει να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους, θα μεταφέρονται σε άλλες Μονάδες Υγείας. Να υπενθυμιστεί ότι στην πρώτη γραμμή για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό θα βρεθεί και το Νοσοκομείο Παμμακάριστος, το οποίο ήδη έχει εκκενωθεί προκείμενου να υπάρχει ετοιμότητα στο σύστημα.

Φωτογραφία της ημέρας!

Previous article

H Κόρινθος στα χρόνια του κορονοϊού – Εκπληκτικές νυχτερινές φωτό από την άδεια πόλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.