ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Πιτσάκη: “Μένουμε όλοι σπίτι για να νικήσουμε…”

0

Με μία γραπτή δήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης στέλνει ένα μήνυμα συμπαράστασης στα μέλη του Επιμελητηρίου, αλλά και σε όλους τους Κορίνθιους. Στο μήνυμά του ο κ.Πιτσάκης κάνει λόγο για “την μεγαλύτερη απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσει η γενιά μας, αλλά και για τον κίνδυνο που βρίσκετε, έξω από την πόρτα του σπιτιού μας και απειλεί, την μητέρα, τον πατέρα μας, ανθρώπους που αγαπούμε και θα είναι δύσκολο για όλους μας αν τους χάσουμε“.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ακομα πως τώρα είναι ανάγκη να μείνουμε όλοι σπίτι: “Δεν είναι καιρός για δουλειές και υποχρεώσεις. Οι δουλειές μπορούν να περιμένουν, τώρα φροντίζουμε για την υγεία των παιδιών μας, των γονιών μας, των φίλων μας. Όλων μας. Μένουμε σπίτι μέχρι να περάσει η λαίλαπα και να αρχίσει πάλι η ζωή…“.

Ειδικότερα στο μήνυμά του ο Παναγιώτης Πιτσάκης αναφέρει

Kυρίες και Κύριοι, συνάδελφοι, αγαπητοί συμπατριώτες.

Με έχετε συνηθίσει να μιλώ για την Οικονομία, το Επιμελητήριο Κορινθίας και την επιχειρηματικότητα! Σήμερα δεν θα το κάνω. Δεν είναι η ώρα να το κάνω, γιατί αυτή την στιγμή, στο μυαλό και την καρδιά όλων μας υπάρχουν άλλα πράγματα πολύ σοβαρότερα και με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε.

Νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ πρώτα στους συναδέλφους επιχειρηματίες, εμπόρους, επαγγελματίες της Κορινθίας αλλά και τους φίλους σε όλη την Ελλάδα και να εκφράσω τα δικά μου συναισθήματα, για την μεγαλύτερη απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσει η γενιά μας, αλλά και για τον κίνδυνο που βρίσκετε, έξω από την πόρτα του σπιτιού μας και απειλεί, την μητέρα, τον πατέρα μας, ανθρώπους που αγαπούμε και θα είναι δύσκολο για όλους μας αν τους χάσουμε.

Πρώτα και πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ΖΩΗ και αυτήν οφείλουμε να προστατεύσουμε με κάθε δυνατή θυσία και με απόλυτη συναίσθηση, ότι αόρατος εχθρός δεν κοιτά πλούσιους και φτωχούς, δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με την κοινωνική τους θέση, αλλά αποτελεί κίνδυνο για κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο.

Στην χώρα μας έχουν ήδη ληφθεί πρωτόγνωρα μέτρα και ίσως ληφθούν και άλλα, για να προστατεύσουν την υγεία μας από τον κορωνοϊο, που δεν μπορεί ακόμα να αντιμετωπιστεί επιστημονικά.

Έχω την αίσθηση και την βεβαιότητα ότι τώρα είναι η δική μας ώρα.

Η ώρα των πολιτών, των υπεύθυνων πολιτών, που πρέπει να κάνουμε πράγματα, που θα περιορίσουν όλους τους τομείς της καθημερινότητα μας, αλλά είναι απαραίτητα, για να συνεχίσουμε, να κάνουμε όνειρα, να ζούμε μαζί με τους ανθρώπους μας και να κτίσουμε καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις και γιατί όχι μία καλύτερη κοινωνία.

Αυτή την στιγμή, υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς είναι να περιορίσουμε τον κίνδυνο, να μεταδώσουμε τον ιό σε άλλους ανθρώπους, ακόμα και στους δικούς μας ανθρώπους. Είναι η μεγάλη προσφορά όλων μας στους ηλικιωμένους και στους συνανθρώπους μας που έχουν ήδη προβλήματα υγείας. Είναι η ευθύνη, ατομική και συλλογική που μας επέβαλαν οι καιροί μας.

Μέχρι χθες νοιώθαμε επιτυχημένοι, ισχυροί, δυνατοί και άτρωτοι.

Μέχρι χθες ενεργούσαμε σαν να είναι ο κόσμος φτιαγμένος μόνο για τον καθένα μας, αλλά έντρομοι βλέπουμε τον κόσμο αυτόν να γκρεμίζεται από έναν αόρατο ιό…!

Ο κόσμος πεθαίνει, όλοι μας φοβόμαστε και είμαστε ανήμποροι να κάνουμε το παραμικρό, να τον σταματήσουμε. Δεν πιστεύω όμως ότι δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε, όλοι εμείς που στην ζωή μας κάναμε σπουδαία πράγματα, που κατακτήσαμε μικρές και μεγάλες νίκες που φαίνονταν χαμένες.

Φίλοι, συνάδελφοι συμπατριώτες.

Θα νικήσουμε και τώρα, αρκεί να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών. Θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε όνειρα, σε ένα αύριο, που μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο.

Μένουμε σπίτι όλοι. Δεν είναι καιρός για δουλειές και υποχρεώσεις. Οι δουλειές μπορούν να περιμένουν, τώρα φροντίζουμε για την υγεία των παιδιών μας, των γονιών μας, των φίλων μας. Όλων μας. Μένουμε σπίτι μέχρι να περάσει η λαίλαπα και να αρχίσει πάλι η ζωή. Και θα αρχίσει η ζωή και θα ξανακάνουμε όσα μας αρέσουν. Αλλά πρέπει να είμαστε όλοι εδώ και να μην λείπει κανένας από δική μας αμέλεια και ευθύνη.

Θα νικήσουμε!

Δεν βγαίνουμε από το σπίτι μέχρι να νικήσουμε τον ιό και να διώξουμε τον κίνδυνο από τις ζωές και την χώρα μας. Είναι ύψιστη ευθύνη του καθενός μας. Μπορούμε όλοι μαζί να το κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε.

Σας ευχαριστώ!

Οι Γερμανοί δεν πειθαρχούν (!!!) στις οδηγίες για τον κορονοϊό

Previous article

Eρχονται σήμερα 3 πτήσεις με 400 Ελληνες από το Λονδίνο – Σε καραντίνα για 14 ημέρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.