ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λειτουργίες “κεκλεισμένων των θυρών” το Πάσχα μελετά η κυβέρνηση

0

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών, υποστήριξε, σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα συγκεκριμένα μέτρα καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό μετακινήσεων όσο και στη διάρκειά τους. Ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί με τους πολίτες «να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους, να είναι σύντομες».

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033 ώστε να αναφέρεται η ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε πόλεις όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Πέτσας: Φέτος δεν θα σουβλίσουμε αρνί το Πάσχα

Αναφορικά με το φετινό Πάσχα, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα σουβλίσουμε αρνί». Σε ερώτηση σχετικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα, σημείωσε ότι σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο εξετάζεται το ενδεχόμενο να τελεστούν οι Θείες Λειτουργίες, κεκλεισμένων των θυρών. «Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνί στην αυλή, δεν θα πάμε στην Εκκλησία, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Άφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν συγκεκριμένες απαγορεύσεις για το σούβλισμα του αρνιού λέγοντας: «Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας, είναι ένα σημείο (σ.σ. ο χώρος του σουβλίσματος) που μαζεύεται κόσμος».

Ενισχύει την κοινωνική φροντίδα η “Ανέλιξη” Βέλου Βόχας

Previous article

Τι είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Γκιώνης για τον 25χρονο φορέα στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.