ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Έτσι θα έρθει φέτος το Άγιο Φως στην Ελλάδα

0

Για πρώτη φορά έπειτα από την πανδημία της πανούκλας πριν πάνω από έξι αιώνες ο Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα κλείνει, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε ό,τι αφορά στην μεταφορά του Αγίου Φωτός έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αποκαλυφθεί το Άγιο Φως θα φτάσει το Μεγάλο Σάββατο στην Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Παρόλο που κάθε χρόνο πήγαινε πολιτικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, φέτος δεν θα συμβεί αυτό και η μεταφορά του θα γίνει με στρατιωτικό αεροπλάνο. Μέσα σε αυτό, θα μεταβαίνουν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα και ο Εκπρόσωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας -με έναν σύνοδο ο καθένας. Όταν το αεροσκάφος φτάσει στο Ισραήλ δεν θα κατέβει κανείς, αλλά επιτροπή θα το παραδώσει μέσα στο αεροπλάνο, το οποίο αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Κατά την επιστροφή του στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ελλάδα, θα γίνει μια πολύ σεμνή τελετή, δεν θα γίνει με τιμές Αρχηγού κράτους όπως άλλες φορές, δεν θα υπάρχουν Εύζωνες αλλά ένα μικρό άγημα. Εκεί, θα το υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης. Μάλιστα, η διανομή του Φωτός δεν θα γίνει με έκτακτες πτήσεις αλλά μόνο με όσες έχουν προγραμματιστεί. Ο κόσμος θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη λειτουργία από την τηλεόραση και οι πιστοί τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να μεταβούν στις εκκλησίες για να το παραλάβουν.

Γεμάτη νόημα είναι δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ότι το Αγιο Φως το φυλάνε άσβεστο σε όλες τις Εκκλησίες μας. Ο Mητροπολίτης Άνθιμος σχολίασε την αφή του Αγίου Φωτός και την μεταφορά του στις μητροπόλεις της Ελλάδος. Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στην κρατική τηλεόραση είπε πως «Δόθηκε μια υπερβολική έκταση τα προηγούμενα χρόνια. Το Άγιο Φως είναι το ίδιο φως που βγάζει κάθε ναός το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, λέγοντας τα ίδια λόγια και κάνοντας το ίδιο τελετουργικό».

Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον λόγω κορονοϊού!

Previous article

Ασπίδα στην μάχη κατά του κορονοϊού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.