ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το ημερολόγιο της επιστροφής στην κανονικότητα

2

Δικαστήρια, σχολεία και μικρά καταστήματα θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν τον Μάιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναφέρει σταδιακά την κανονικότητα στην ζωή των Ελλήνων αλλά και στην οικονομία.
Το γεγονός ότι η υγειονομική κατάσταση στην χώρα μας δεν έχει τις δραματικές εξελίξεις που έχει σε άλλες χώρες, αλλά και η ανάγκη να ξαναδουλέψουν οι επιχειρήσεις ωθεί την κυβέρνηση να κάνει προσεκτικές κινήσεις, πάντα με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

Ποιο θα είναι, όμως το ημερολόγιο της επιστροφής των επιχειρήσεων;  

ΜΑΪΟΣ

Θα ξεκινήσουν τα δικαστήρια, αλλά οι δίκες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, με παρόντες μάρτυρες, διαδίκους και δικηγόρους.

Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν και πάλι. Δεν έχει ξεκαθαρίσει, όμως, ακόμα αν αυτό θα γίνει για όλες τις τάξεις ταυτόχρονα ή αν θα ξεκινήσουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης σταδιακά. Σε κάθε περίπτωση πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η Γ’ Λυκείου.

Τα μικρά καταστήματα θα ανοίξουν με το σύστημα που λειτουργούν σήμερα, όσα παραμένουν ανοιχτά, δηλαδή μέχρι δύο πελάτες ταυτόχρονα.

Τα κομμωτήρια θα ανοίξουν, αλλά θα λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Θα ξεκινήσουν να ανοίγουν καφετέριες και εστιατόρια, αλλά με τραπεζάκια έξω και τοποθετημένα σε απόσταση δύο μέτρων το κάθε τραπέζι. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα επιτραπεί να λειτουργούν και στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων

Θα ξεκινήσουν να ανοίγουν και τα μεγάλα καταστήματα / και πολυκαταστήματα με ουρές όπως τα σούπερ μάρκετ.

Καλοκαιρινές συναυλίες και εκδηλώσεις σε Ηρώδειο και Επίδαυρο θα γίνουν ελάχιστες από τον Ιούλιο και υπό την αίρεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά.

Και στις παραλίες, πάντως, θα επιχειρηθεί να μειωθεί ο συνωστισμός και να μην εμφανιστεί το σύνηθες φαινόμενο των νυχτερινών κλαμπ, με τον έναν πάνω στον άλλο ή με τις ξαπλώστρες ασφυκτικά τοποθετημένες την μία δίπλα στην άλλη.

Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής συντάξεων

Previous article

Niko Pirosmani:Το πασχαλινό αρνί. Πέθανε τον Απρίλιο του 1918 από την πανδημία της γρίπης.

Next article

You may also like

2 Comments

  1. […] ανοίγουν τα κομμωτήρια, ακολουθούν τα σχολείαΠάντως το ρεπορτάζ του Korinthia.net.gr για το ημερολόγιο της επιστρο… φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς οι τελευταίες […]

  2. […] από τα πρώτα site -πανελλαδικά- που είχε ρεπορτάζ για το Ημερολόγιο επιστροφής στην κανονικότητα. Από τις 13 Απριλίου σας είχαμε ενημερώσει για το […]

Comments are closed.