ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: να αποσυμφορηθεί η Δομή της Κορίνθου και να ληφθούν ΤΩΡΑ μέτρα για τους πρόσφυγες

0

Παρέμβαση για το ζήτημα των δομών στο Κρανίδι και την Κόρινθο, με το βλέμμα, όμως στην ευρύτερη διαχείριση προσφυγικού και υγειονομικής κρίσης κορονοϊού έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΜέΡΑ 25 Κορινθίας

Με αφορμή το περιστατικό με τα κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στο Κρανίδι θα θέλαμε ως ΜέΡΑ 25 Κορινθίας να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Είναι αδιανόητο ακόμη και σήμερα μετά από 7 μήνες λειτουργίας η δομή ανοιχτής φιλοξενίας να μην έχει στελεχωθεί ακόμη με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το αίτημα έχει από την πρώτη μέρα λειτουργίας της δομής θεωρηθεί εκ των ων ουκ άνευ αλλά η αδιαφορία των κυβερνώντων για το θέμα είναι παροιμιώδης.
  2. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει προληπτικός έλεγχος στους φιλοξενούμενους στη δομή και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των φιλοξενούμενων στη δομή όσο και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου.
  3. Είναι η ώρα να αποσυμφορηθεί η δομή, όπως όλοι όσοι ασχολούνται συστηματικά με το θέμα απαιτούν εδώ και καιρό για όλες τις αντίστοιχες δομές ανά την Ελλάδα, και να διαμείνουν οι άνθρωποι στα άδεια ξενοδοχεία του νομού μας που καταρρέουν οικονομικά από την κρίση της πανδημίας, για όσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα απαιτείται για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος.
  4. Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη προληπτικά να ξεκινήσουν τα συστηματικά test και  άλλα προληπτικά μέτρα στους καταυλισμούς των Ρομά της Κορινθίας για την προστασία των ίδιων των κατοίκων των καταυλισμών, αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η καθυστέρηση στην λήψη των αυτονόητων μέτρων είναι πρωτοφανής. Η ευθύνη των κυβερνώντων τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό είναι κάτι παραπάνω από προφανής και γι αυτό η ανάγκη για άμεση δράση είναι επιβεβλημένη!

Με άλλη ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 της Πελοποννήσου και “με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι καλεί άμεσα την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που από όλους όσους ασχολούνται με το θέμα έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι:

1. Την άμεση αποσυμφόρηση των δομών αυτών και τη μεταφορά των φιλοξενούμενων σε αυτές σε καταλύματα τουριστικά (δωμάτια και ξενοδοχεία) που πλήττονται βάναυσα οικονομικά από την πανδημία.

2. Την άμεση κάλυψη των δομών αυτών με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να περιοριστεί στο βαθμό του εφικτού στο μέλλον αντίστοιχη με το Κρανίδι κατάσταση.

Ακόμη και μετά την εξέλιξη αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κωφεύει στο απολύτως αυτονόητο...”.

Μείωση ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών και κεφάλαιο κίνησης ζητούν οι επισιτιστές

Previous article

Ημερολόγιο επιστροφής στην κανονικότητα: επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του korinthia.net.gr

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.