ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επαναλειτουργία των ειδικών σχολείων ζητά το Σωματείο Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό & Asperger Κορινθιας “Φάσμα”

0

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το σωματείο μας υπό το φως των νέων ανακοινώσεων για το άνοιγμα των σχολείων επισημαίνει την έλλειψη πρόνοιας σε ότι αφορά την ειδική αγωγή.

Θεωρούμε ότι πρέπει να επισπευσθεί η έναρξη λειτουργίας των ειδικών σχολείων με όλες βέβαια τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Το βάρος που έχουν σηκώσει οι οικογένειες των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και τα ίδια τα παιδιά, από τον υποχρεωτικό και απαραίτητο από τα επιστημονικά δεδομένα εγκλεισμό ήταν ασήκωτο και δεν βλέπουμε γιατί πρέπει να παραταθεί, όταν τόσοι πολλοί τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως επιχειρήσεις που εργαζόμαστε , οι ναοί μας και τα λύκεια ή τα γυμνάσια που πηγαίνουν κάποια από τα παιδιά μας αλλά και άλλοι, θα είναι πλέον ανοικτοί.

Ζητάμε να επανεξεταστεί άμεσα το θέμα . θα αποδεχτούμε την απόφαση της κυβέρνησης αν υπάρχει σαφής και επιστημονικά επαρκής εξήγηση των λόγων που επιτάσσουν την επαναλειτουργία των ειδικών σχολείο αργότερα.

Οι λόγοι που μας ωθούν να βγάλουμε αυτή την ανακοίνωση είναι η η οπισθοδρόμηση των παιδιών το διάστημα αυτό και η ψυχική επιβάρυνση αυτών και των οικογενειών τους από τον εγκλεισμό.
Εάν υπάρχουν βέβαια επιδημιολογικά δεδομένα που αντικρούουν το αίτημα μας εννοείται ότι θα ληφθούν υπόψη γιατί κάνεις δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά μας, από μας.
Όπως και να έχει θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

8eCUgvCwsa

Διακοπή λειτουργίας του Αιματολογικού – Ογκολογικού Εξωτερικού Ιατρείου του Γ.Ν. Κορίνθου

Previous article

Πνοή Δημιουργίας: Η ΔΕΗ να δώσει στον δήμο Κορινθίων ανταποδοτικά για το mega-ΚΥΤ Αθικίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.