ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με άδειες καρέκλες γέμισαν την πλατεία – Τι ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

0

Με άδειες καρέκλες γέμισε σήμερα το απόγευμα η πλατεία του Φλοίσβου στην Κόρινθο, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Γαστρονομίας και Εστίασης για τα προβλήματα του κλάδου εξ αιτίας του κορονοϊού. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται ταυτόχρονα σε 70 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

«Με τα σημερινά δεδομένα και τα μέτρα που δεν πήρε η κυβέρνηση οι άδειες καρέκλες συμβολίζουν την εικόνα που θα έχουν τα μαγαζιά μας τους επόμενους μήνες», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΕΣ Χρήστος Ντούσικος. «Οι άδειες καρέκλες σημαίνουν ότι 190 χιλιάδες επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας, ότι 900 χιλιάδες εργαζόμενοι δεν θα έχουν δουλειά, ότι χιλιάδες προμηθευτικές επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα».  

Εξηγώντας τι θα ήθελαν οι επιχειρήσεις μίλησε για ένα σοκ μέτρων που θα στηρίζονται σε τρεις πυλώνες: «Ο πρώτος πυλώνας είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί απέναντι στις άλλες χώρες του νότου. Ο δεύτερος είναι η επιδότηση των θέσεων εργασίας κατά 50%, μέχρι το τέλος του 2020, ώστε να μην χρειαστεί να απολύσουμε προσωπικό. Και ο τρίτος είναι η επιχορήγηση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις που θα φτάνουν το 3% του τζίρου, ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως κεφάλαιο κίνησης…».

Ενδιαφέρον είχε πως οι επαγγελματίες της εστίασης δεν έδωσαν το παρών, σε μία προσπάθεια να τηρηθούν οι κανόνες που έχει θέσει η πολιτεία. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ντούσικος, όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι παρόντες και έχουν τα ίδια αιτήματα.

Το video είναι απο το Korinthostv

Ένταση στην Αγία Παρασκευή: Πάνω από 200 άτομα στην πλατεία Αγίου Ιωάννη – Η ΕΛΑΣ τους καλεί να φύγουν

Previous article

Βαρέλι χωρίς πάτο: άλλα 2,8 εκατ. ευρώ για την διάβρωση των ακτών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.