ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν στην βιντεοσκόπηση των μαθημάτων τα Φροντιστήρια της Κορινθίας

0

Την αντίθεσή της στο σχέδιο της κυβέρνησης να εφαρμόσει την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στα σχολεία εκφράζει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Κορινθίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζεται προσχηματικό το ενδιαφέρον του υπουργείου για τα παιδιά που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και τονίζεται ότι “κανένας λόγος “ανωτέρας βίας” δεν μπορεί να παραβιάσει τα αυτονόητα της ιερής αυτής διαδικασίας που συντελείται σε όποια αίθουσα διδασκαλίας, και πόσο μάλλον στη σχολική τάξη…“.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση των φροντιστών της Κορινθίας αναφέρεται:

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μία ύψιστη δραστηριότητα η οποία προϋποθέτει πάνω από όλα την αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στον δάσκαλο και το μαθητή. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να λειτουργήσει αν τα όσα διαμείβονται μέσα στην αίθουσα αποτελούν κοινό κτήμα της τάξης και μόνο αυτής!

Γι αυτούς τους λόγους θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την απόφαση της κυβέρνησης να βιντεοσκοπούνται τα μαθήματα που θα γίνονται στα δημόσια σχολεία, με το πρόσχημα ότι θα μπορούν έτσι να τα παρακολουθούν και οι μαθητές που δεν θα είναι παρόντες στη δια ζώσης διδασκαλία. Κανένας λόγος “ανωτέρας βίας” δεν μπορεί να παραβιάσει τα αυτονόητα της ιερής αυτής διαδικασίας που συντελείται σε όποια αίθουσα διδασκαλίας, και πόσο μάλλον στη σχολική τάξη! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του δημόσιου σχολείου που αντιδρούν καθολικά στην κυβερνητική αυτή απόφαση και τους ευχόμαστε καλή δύναμη με αφορμή την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων!

Κάθε μέρα θα παρουσιάζεται και ένας θησαυρός από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου μαζί με την μικρή του ιστορία..

Previous article

Αυτά ήταν τα πόθεν έσχες των κορίνθιων βουλευτών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.