ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Παραδόθηκε ο κόμβος Λυκοποριάς με τα …δύο γήπεδα ποδοσφαίρου!

0

Ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Κορινθίας, παραδόθηκε χτες στην κυκλοφορία. Πρόκειται για τον κόμβο της Λυκοποριάς, ο οποίος μειώνει σημαντικά τον χρόνο προσέγγισης της Λυκοποριάς και των χωριών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ενώ αναβαθμίζει και το επίπεδο ασφάλειας στην κίνηση του δρόμου και στην ζωή περισσότερων από 8.000 κατοίκων.

Οι δηλώσεις του Βλάση Τσιώτου

Για τη θέση του κόμβου σε λειτουργία απαιτήθηκαν συμπληρωματικά έργα για τη διαμόρφωση της κατάλληλης σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου–Πατρών, με την κατασκευή επιπλέον ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Στο πλαίσιο αυτό απαιτήθηκε και η καθαίρεση της υφιστάμενης από τη δεκαετία του ’60 γέφυρας, στη θέση της οποίας κατασκευάστηκε νέα Γέφυρα του ρέματος Σκουπέικου.

Με την παράδοση σε κυκλοφορία του Νέου Ανισόπεδου Κόμβου συντομεύεται η πρόσβαση προς δεκάδες παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς της περιοχής, καθώς αποφεύγεται η πορεία από την Παλαιά Εθνική Οδό μέσω των γειτονικών κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, ενώ παράλληλα αυξάνεται η οδική ασφάλεια καθώς μειώνεται η διανυόμενη απόσταση εκτός του αυτοκινητόδρομου.

Σημαντικά οφέλη επιφέρουν στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου και τα έργα ανάπλασης που περιλαμβάνουν: δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, πλακοστρώσεις – περιφράξεις των γηπέδων, δημιουργία περιμετρικού δρόμου μεταξύ γηπέδου και ρέματος με νέα περίφραξη και φωτισμό όλων αυτών των σημείων.

Σε συνδυασμό με την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, που ξεκινάει τα δρομολόγια την ερχόμενη Δευτέρα, η Δυτική Κορινθία αναβαθμίζεται όσον αφορά τις μεταφορές.

KILADA: Θεμέλια για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Πελοπόννησο

Previous article

Το Γυμνάσιο της Κορίνθου τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του (1873-1884)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.