ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

KILADA: Θεμέλια για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Πελοπόννησο

0

Το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα “KILADA” του Ομίλου «Dolphin Capital» στην Ερμιονίδα Αργολίδας, η πρώτη τουριστική επένδυση η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια, θεμελιώθηκε χτες παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, του δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου και άλλων επισήμων.

Το τουριστικό συγκρότημα «Kilada»είναι η πρώτη τουριστική επένδυση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και την πρώτη που άρχισε να υλοποιείται. Η επένδυση των 400 εκατ. ευρώ του ομίλου Dolphin Capital Investors, στην Κοιλάδα Αργολίδας (κοντά στο Πόρτο Χέλι), αφορά την ανάπτυξη ενός γηπέδου γκολφ διεθνούς εμβέλειας (Jack Nicklaus Signature). Αυτό θα πλαισιωθεί από περίπου 450-500 παραθεριστικές κατοικίες πολυτελείας και πιθανώς και από ένα ξενοδοχείο πολυτελείας επιφάνειας 30.000 τ.μ.

Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί έκταση της τάξεως των 2.026 στρεμμάτων. Ειδικότερα, με βάση το χωροταξικό που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιτρέπεται η ανοικοδόμηση 178.428 τ.μ. κατοικιών και 207.578 τ.μ. για τις λοιπές εγκαταστάσεις. Ο μέσος συντελεστής δόμησης δεν θα ξεπεράσει το 10% της έκτασης, ενώ το 50% αφορά χώρους πρασίνου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Dolphin, Μίλτος Καμπουρίδης, μόνο η επένδυση για την πρώτη φάση ανάπτυξης του έργου θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά το διάστημα της κατασκευής και 600 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του έργου. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου σε συνεργασία με ξένο θεσμικό εταίρο. Σε πρώτη φάση, οι τεχνικές εταιρείες που θα επιλεγούν από τον διαγωνισμό που θα υλοποιηθεί, θα αναλάβουν την κατασκευή του γηπέδου γκολφ, των έργων υποδομής για τις κατοικίες και των εργασιών για ορισμένες συμπληρωματικές χρήσεις του ακινήτου, όπως το Club House του γκολφ και μια παραθαλάσσια εγκατάσταση σε γειτονική έκταση, που αποκτήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Edgar Degas: παραλία

Previous article

Παραδόθηκε ο κόμβος Λυκοποριάς με τα …δύο γήπεδα ποδοσφαίρου!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.