Περιφερεια

Δεν ανησυχεί η περιφέρεια για το έγγραφο-βόμβα της Κομισιόν για την ΣΔΙΤ των απορριμμάτων

1

Καμία ανησυχία δεν προκαλεί στην περιφερειακή αρχή το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προειδοποιεί για κίνδυνο αναστολής της χρηματοδότησης του έργου ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου.

Το έγγραφο, το οποίο είχε αποκαλύψει σε πανελλήνια αποκλειστικότητα το korinthia.net.gr σημείωνε μια σειρά απο προβλήματα, συνέχιζε αναφέροντας πως “η καταληκτική ημερομηνία υιοθέτησης του έργου διακόπτεται μέχρι να υποβληθούν τα παραπάνω”, επισήμαινε ότι “εάν οι απαντήσεις δεν είναι επαρκείς ή δεν υπάρξει απάντηση, η Επιτροπή δύναται να μην χρηματοδοτήσει το έργοκαι κατέληγε ότι “εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να απαντήσετε, τότε να αποσύρετε την αίτησή σας και να την επανυποβάλετε με νέα αίτηση όταν οι παρατηρήσεις της Επιτροπής έχουν απαντηθεί ικανοποιητικά“.

Τελικά χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ή την χρηματοδότησή του».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο περιφερειάρχης εξέφρασε απόλυτη αισιοδοξία για το μέλλον του εν λόγω έργου, ενημερώνοντας παράλληλα ότι χθες (Δευτέρα 14 Ιουλίου) συγκλήθηκε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οποία εκ μέρους της Περιφέρειας μετείχαν ο αρμόδιος για το Περιβάλλον αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς και ο τεχνικός σύμβουλος του έργου.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε η απάντηση που πρέπει να δοθεί στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας, η οποία –όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- «θα είναι απολύτως τεχνοκρατική».

Αθήνα-Αίγιο με Προαστιακό σε λιγότερο από 2,5 ώρες: εγκαινιάστηκε νέα γραμμή

Previous article

Ξεκίνησε ο έλεγχος του δικτύου ύδρευσης σε Σαρωνικό και Σολυγεία

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] μια φορά, πάντως, τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται εν κινδύνω, ούτε το θέμα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου […]

Comments are closed.