ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

“Όχι” από το ΣτΕ στο εργοστάσιο απορριμμάτων του δήμου Κορινθίων

2

Οριστικό (;) μπλόκο στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων που σχεδίαζε να δημιουργήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή Κορινθίων φαίνεται ότι βάζει το ΣτΕ.

Το δικηγορικό γραφείο το οποίο είχε αναλάβει να μπλοκάρει το έργο, κατ’ εντολήν των κατοίκων της περιοχής, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι με την απόφαση 108/2020, αναστέλλεται η εκτέλεση της άδειας δόμησης της πολεοδομίας Κορίνθου με την οποία επρόκειτο να ανεγερθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποίησης.  

Ειδικότερα η απόφαση έκρινε ότι υφίσταται παραβίαση της πάγιας νομολογίας του ΣτΕ, αλλά και ότι με την άδεια δόμησης –και κατ επέκταση την δημιουργία της μονάδας- παραβιάζονται διατάξεις που προστατεύουν το περιβάλλον και τον αρχαιολογικό χώρο των Εξαμιλίων.

Ως εκ τούτου, τουλάχιστον προσώρας, κάθε προσπάθεια να γίνει η συγκεκριμένη μονάδα σταματά με δικαστική εντολή. Το επόμενο και τελευταίο επεισόδιο θα παιχτεί το Σεπτέμβριο οπότε εκδικάζεται η κύρια αίτηση στο ΣτΕ που αφορά την οριστική ακύρωση της άδειας του εργοστασίου.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι το εν λόγω εργοστάσιο δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του δήμου μέσα από το σχέδιο της Περιφέρειας (ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ), το οποίο, όμως επίσης εμφανίζει προβλήματα.

Ο κ. Νανόπουλος, μάλιστα, έχει πολλές φορές επαναλάβει ότι η οικονομοτεχνική μελέτη την οποία παρήγγειλε ο δήμος δείχνει πως η λειτουργία του εργοστασίου δεν είναι συμφέρουσα, καθώς δεν μπορεί να διατεθεί το υπόλειμμα.

Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί τον προβληματισμό για το τι θα γίνει με τον τεχνολογικό εξοπλισμό της μονάδας, ο οποίος είχε παραγγελθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και παραμένει αποθηκευμένος στο στρατόπεδο από την σημερινή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του νομικού γραφείου, όπως αυτή εκδόθηκε

“”ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΗΝ 14-72020 Η ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 108/2020 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ε ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 167/2017 ΑΔΕΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ 
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΕΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΒΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ  Σ.Τ.Ε ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΑΜΕ .

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ ΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ (ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΛΠ) ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΑΦΟΥ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 
ΤΟΥ,, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΤΟ ΔΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

ΜΕ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ , ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΟΤΑΝ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΔΙΤ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΥΨΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ , ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΣΑ , ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΤΟΥΣ  ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ 1.500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ 
ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ””.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Γ. ΚΟΣΜΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΚΟΣΜΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ (Θ)΄

Previous article

Το ασύλληπτο ποσό των 14,8 εκατομμυρίων που «έπιασε» σε δημοπρασία περίφημος πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ

Next article

You may also like

2 Comments

  1. […] σχεδιασμένη από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τελικά “πάγωσε” με την απόφασή του το ΣτΕ (μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα συζητηθεί η αίτηση […]

  2. […] μετά τις εξελίξεις με το stop από το ΣτΕ στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που θέλει να […]

Comments are closed.