ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους μπαίνουν σε λεωφορεία με πληρότητα πάνω από 65%!!!

0

Το θέατρο του παραλόγου παίζεται τις τελευταίες ημέρες στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ τα θερινά δρομολόγια σε όλα τα μέσα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής δηλώνει πως ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος, επιβάτες αλλά και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες βρίσκονται καθημερινά υπό την απειλή προστίμων αφού η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ το όριο της 65% πληρότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τη νεότερη απόφαση για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Άρθρο 7) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή 26 Ιουλίου και φέρει μεταξύ άλλων και την υπογραφή του κ. Καραμανλή, « Σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης […], σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού εξήντα πέντε (65%) του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.»

Τυχόν παράβαση της συγκεκριμένης διάταξης επιφέρει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού του 65%, καθώς και στον οδηγό του οχήματος/συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής. Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και σε επιβάτες οι οποίοι δεν φέρουν μάσκα προστασίας.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Παραιτήθηκε από την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου ο Καϊλάνης

Previous article

Ξεκινά αύριο το Loutraki festival 2020 (ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.