Περιφερεια

Εκδήλωση για την αναβάθμιση του τουριστικού περίπτερου στον Ισθμό Κορίνθου

0

Τα προβλήματα και οι προοπτικές του Τουρισμού την εποχή του κορωνοϊού ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου το απόγευμα, στο χώρο του τεχνολογικά ανανεωμένου και αισθητικά αναβαθμισμένου Κέντρου Πληροφόρησης Τουριστών στον Ισθμό. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης τόνισε ότι αισθάνεται αισιόδοξος γιατί ο Δήμος η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ΑΕΔΙΚ και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO) αποτελούν μια ομάδα που μοιράζεται τους ίδιους προβληματισμούς και ενώθηκε για να συστρατευτεί στην ανάδειξη των στρατηγικών αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος.

«Από το 2014 που αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου αναδείξαμε τον τουρισμό σε βασικό πυλώνα της πολιτικής μας». Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα «για την έμπρακτη στήριξή του και την οικονομική ενίσχυση αυτού του Εγχειρήματος, με τη διάθεση χρηματικών πόρων για την αναβάθμιση, ανασυγκρότηση και ανάπλαση του χώρου του Κέντρου Πληροφοριών, καθώς επίσης, την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του».

Ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΙΚ, Γιώργος Ζουγλής, εκ μέρους της Διώρυγας Κορίνθου, τόνισε ότι το μήνυμα που στέλνει η εκδήλωση είναι τι μπορεί να πετύχει κανείς με την συνέργεια:
«Αυτές οι συνέργειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην μετά covid εποχή προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ξεκλειδώσουν οι επενδύσεις για την τουριστική ανάπτυξη. Η νέα διοίκηση της ΑΕΔΙΚ στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση που περιλαμβάνει και την άμεση αξιοποίηση των ακινήτων της».

«Εργαζόμαστε σκληρά για να μετατρέψουμε αυτή την δύσκολη συγκυρία σε ευκαιρία», υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

«έχουμε χρέος να βελτιώσουνε την εικόνα του Ισθμού, να επιδείξουμε μία πιο φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά και να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

«Υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία, ιδιαίτερα για την Κορινθία», τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας που έκλεισε την εκδήλωση με την τοποθέτησή του:

«Έχουμε το όνομα Κόρινθος, παγκοσμίως γνωστό. Δεν χρειαζόμαστε άλλα ονόματα, όταν υπάρχουν πόλεις στον κόσμο που έχουν δανειστεί αυτό το όνομα. Έχουμε το κανάλι του Τρικούπη. Το έχουμε αξιοποιήσει; Όχι! Είναι το δεύτερο σημείο επισκεψιμότητας στην Ελλάδα και οι άνθρωποι που έρχονται δεν πίνουν ούτε μία πορτοκαλάδα…».
Ο κ. Νίκας κατέληξε λέγοντας πως η Περιφέρεια στέκεται αρωγός στον δήμο και θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα όπως αυτό του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου.

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στο δημοτικό συμβούλιο Καρασάββας και Πνευματικός

Previous article

Bρετανία – κορωνοϊός: Εφιαλτικό σενάριο με 85.000 νεκρούς το χειμώνα -Διέρρευσε έκθεση εμπειρογνωμόνων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.