ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Μυκήνες

0
ÖÙÔÉÁ ÓÔÉÓ ÌÕÊÇÍÅÓ ÅÊÊÅÍÙÈÇÊÅ Ï ÁÑ×ÁÉÏËÏÃÉÊÏÓ ×ÙÑÏÓ (EUROKINISSI/ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στις Μυκήνες, περνώντας μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο και καίγοντας τμήμα αυτού.

Γύρω στις 9 το βράδυ ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική ότι στην περιοχή θα παραμείνουν για όλο το βράδυ σημαντικές δυνάμεις με 56 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, επιχειρώντας την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και για να αποτρέψουν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις. Νωρίτερα στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αλλά καθώς έπεσε το σκοτάδι δεν μπορούν να συνεχίσουν να επιχειρούν. Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν το μεσημέρι επισκέπτες και εργαζόμενοι.

Το υπουργείο Πολιτισμού κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά ανακοίνωσε ότι «η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου».

Αιχμές από Γ. Ραγκούση

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, θέτει ερωτήματα για την Πυροσβεστική, υπονοώντας καθυστερήσεις στην ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση: «Η πυρκαγιά στις Μυκήνες, η οποία έπληξε και τον αρχαιολογικό χώρο περνώντας μέσα από αυτόν, προκαλεί βαθύτατη θλίψη και ανησυχία σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ταυτόχρονα όμως προκαλεί και σοβαρότατα ερωτήματα το γεγονός ότι υπήρξε τέτοιας έκτασης καταστροφή, δεδομένου ότι πρόκειται κυρίως για μια αγροτοδασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Ερωτήματα τα οποία γίνονται ακόμη πιο έντονα μετά την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μήνυμα στο Twitter, στις 18.20, ότι υπήρξε μεν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά κάποιες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς».

Επιβεβαιώνει ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ το κρούσμα κορονοϊού στην ομάδα

Previous article

Προς 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – Τι εισηγούνται οι λοιμοξιωλόγοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.