ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Προς 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – Τι εισηγούνται οι λοιμοξιωλόγοι

0

Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, που θα ανακοινωθούν την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι η 14η Σεπτεμβρίου. Το θέμα θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τις τελευταίες ημέρες μέλη της επιτροπής και ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν από τις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν επιφυλάξεις, προκρίνοντας την 14η του μήνα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα, πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται να τάσσεται με την δεύτερη άποψη.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας , τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα και αξιολογούν την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν μια σχετική σταθεροποίηση του καθημερινού αριθμού κρουσμάτων, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση. Ειδικά όταν συγκρίνεται με τα επιστημονικά μοντέλα που στις αρχές του μήνα προέβλεπαν ότι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα ανερχόταν στα 500 ή ακόμα και τα 600. Προφανώς, αυτό δεν προκαλεί εφησυχασμό, όπως αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο στις 11.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι στο αποτέλεσμα αυτό έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα μέτρα που λήφθηκαν σε τοπικό επίπεδο. Οι επιδημιολογικά επιβαρημένες περιοχές στην ουσία «σφραγίστηκαν» και έγινε υποχρεωτική παντού η μάσκα. Η παράταση αυτών των μέτρων θα συνεχιστεί όσο κρίνεται απαραίτητο, ειδικά την περίοδο που επιστρέφουν οι τελευταίοι εκδρομείς στα αστικά κέντρα και τις επόμενες 14ημέρες θα αποτυπωθούν πληρέστερα οι συνέπειες από τις εσωτερικές μετακινήσεις σε τουριστικούς προορισμούς. Βασικός στόχος είναι αρχικά η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα σημερινά επίπεδα και αμέσως μετά η μείωση τους ακόμα και σε διψήφιο αριθμό ανά ημέρα. Το βλέμμα είναι ήδη στραμμένο στους επόμενους δύο μήνες, καθώς θα επανακάμψουν η εποχική γρίπη και οι ιώσεις, βάζοντας σε δοκιμασία το σύστημα υγείας σε περίπτωση που ο κορωνοϊός δεν είναι υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Μυκήνες

Previous article

Υπό έλεγχο από την ΕΛΑΣ 10.000 άτομα που είναι σε καραντίνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.