ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τσιόδρας: “Τα σταγονίδια μπορεί να φτάσουν ακόμα και στα 8 μέτρα”

0

Στη χρήση μάσκας, που τόσες συζητήσεις έχει προκαλέσει, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επάνοδό του στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε ό,τι αφορά στη μάσκα για τον κορωνοϊό είπε ότι η χρήση της πρέπει να γίνεται σωστά και πως τα σταγονίδια από ένα φτέρνισμα μπορεί να φτάσουν και τα 8 μέτρα. Η μάσκα προτείνεται από τον ΠΟΥ και την Unicef. Μόνη της όμως δεν προστατεύει, αλλά πρέπει να γίνεται και αερισμός των χώρων. Ο ιός μεταδίδεται από σταγονίδια και η μάσκα προστατεύει αυτόν που τη φοράει και πιο πολύ τους άλλους. Ειδικά για τα νήπια και τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, μπορεί η μάσκα να έχει προβλήματα και γι’ αυτό μπορεί να γίνεται και διάλειμμα μάσκας. Το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε εμείς οι μεγάλοι, είπε ακόμα. Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό της και να την αντιμετωπίσουν σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα. Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι και στα μεγαλύτερα την πληροφόρηση.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι μπορούμε να επιβραβεύουμε τα παιδιά για τη χρήση μάσκας, αντί να τα τιμωρούμε. Να απαντάμε στα παιδιά με ειλικρίνεια. Αν φερθούμε σωστά, είπε, θα έρθει το εμβόλιο και θα ξεπεράσουμε τον φόβο και θα επανέλθει η αγκαλιά. «Θεωρώ τη μάσκα μαχαίρι με δύο όψεις για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τώρα στις κοινωνικές μας δραστηριότητες». Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη μάσκα ένα προσωπικό lockdown, ένα αναγκαίο κακό.

Κοροναϊός : Τεστ σε όλους τους νέους στρατεύσιμους

Previous article

Ρεκόρ κορονοϊού – 5 νέα κρούσματα στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.