ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλαλούμ με τα σχολεία: άλλα θα ανοίξουν στις 11.00 και άλλα στις 08.15

0

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αυριανή πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει ο covid.

“Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:
Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή

➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή

➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας…”.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, παρατηρείται ένα αλαλούμ σε σχέση με την ώρα έναρξης, καθώς πολλά σχολεία (όπως το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου) έχουν προγραμματίσει να καλέσουν τους μαθητές λίγο πριν τον αγιασμό (και μόνο για τον αγιασμό) και όχι στις 8.15, όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου.

Κι αυτό γιατί η εγκύκλιος του υπουργείου έφτασε στα σχολεία την Παρασκευή (τελευταία εργάσιμη πριν ανοίξουν τα σχολεία) με αποτέλεσμα κάθε σχολείο να κάνει τον δικό του προγραμματισμό, και τα περισσότερα να ενημερώσουν τους γονείς πως οι πόρτες των σχολείων θα ανοίξουν λίγο πριν από τις 11.00.

Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκεφάλισε τον θείο του και έβαλε το πτώμα του στις σκάλες κτιρίου

Previous article

Στρατός: Επανέρχεται η 12μηνη θητεία, σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.