ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Έλον Μασκ θα «στείλει» τουρκικό δορυφόρο στο διάστημα

0

Η SpaceX, μια ιδιωτική εταιρεία διαστημικών επιχειρήσεων και αεροπορικών μεταφορών που ανήκει στον διάσημο επιχειρηματία των ΗΠΑ Elon Musk, θα στείλει τον τουρκικό δορυφόρο Türksat 5A .ο οποίος κατασκευάζεται από την Airbus D&S, στο διάστημα στις 30 Νοεμβρίου, όπως γνωστοποίησε χθές ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της γειτονικής χώρας, Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου.

Ο νέος δορυφόρος θα καλύπτει την περιοχή της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και μεγάλο μέρος της Αφρικής, παρέχοντας τηλεοπτικές υπηρεσίες και βελτιώνοντας τη βάση δεδομένων των υπάρχοντων δικτύων.

Ο «Turksat 5A» θα μεταφερθεί στο διάστημα με τη βοήθεια του πυραύλου «Falcon 9» της SpaceX, στην οποία επικεφαλής είναι ο Έλον Μασκ. Η εκτόξευση θα γίνει από τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, μάλιστα, η γειτονική χώρα αναμένεται να στείλει και δεύτερο δορυφόρο, τον «Turksat 5B», εντός του β’ τριμήνου του 2021.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στις τουρκικές διαστημικές τεχνολογίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Καραϊσμαΐλογλου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου.

Αυτή τη στιγμή δε, σε φάση παραγωγής βρίσκεται και ο δορυφόρος «Turksat 6A», ο οποίος κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Άγκυρα και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος εντός του 2022.

«Θα είναι ο πρώτος εξ ολοκλήρου τουρκικός δορυφόρος στο διάστημα […] Με τη βοήθεια του Θεού, θα επιτύχουμε τους στόχους μας» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.

Πηγή: hurriyet.com.tr

8eCUgvCwsa

Βόμβα Γκιώνη: “Έχω ενημέρωση για κρούσματα κορονοϊού στον δήμο μας”

Previous article

17/9/1920 : Το μοιραίο δάγκωμα μιας μαϊμούς επηρέασε την πορεία της χώρας– Ο αδόκητος θάνατος του βασιλιά Αλέξανδρου Α’

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.