ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάββατο και Δευτέρα περιμένουμε την κακοκαιρία στην Κορινθία – Νέοι χάρτες

0

Νέα δεδομένα για τη ραγδαία μεταβολή του καιρού που θα έρθει τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε η ΕΜΥ. Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η υπηρεσία αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη νύχτα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο τα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Σε νέα ενημέρωση, που υπογράφει ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζεται ότι δύο διαδοχικές διαταραχές από την Κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας αλλά και κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα και οι διαδοχικές διαταραχές που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο θα είναι τα κύρια αίτια αυτής της μεταβολής του καιρού.

Επιδείνωση του καιρού: Η πρώτη διαταραχή
Με την πρώτη διαταραχή θα επηρεαστούν τη νύχτα της Παρασκευής (25/9) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και το Σάββατο (26/9) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία επίσης θα επηρεαστεί από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

Το πρώτο βαρομετρικό αναμένεται στην Κόρινθο το μεσημέρι του Σαββάτου)

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας τη Δευτέρα
Για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας που προβλέπεται για τη Δευτέρα , όπου και πάλι προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, θα ακολουθήσει επικαιροποίηση του δελτίου, ενώ περισσότερα δεδομένα για εξέλιξη του καιρού θα προστίθενται στα τακτικά δελτία της ΕΜΥ τα οποία ανανεώνονται ανά 6ωρο.

(Το δεύτερο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να χτυπήσει την Κόρινθο την Δευτέρα το απόγευμα)

Καθημερινότητα τα επεισόδια με τους αρνητές της μάσκας (βίντεο)

Previous article

Ο Ελληνικός Στρατός με 10.000 νέα θωρακισμένα Ελληνικής κατασκευής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.