ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου

0

Αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τελικά τα 12 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff που μέχρι σήμερα το πρωί θεωρούνταν θετικά στον ιό.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά — πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) – με τις υγειονομικές Αρχές να ξεκινούν άμεσα τεστ κορωνοϊού σε όλα τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μετά τον έλεγχο του προσωπικού θα ακολουθούσε ο έλεγχος των επιβατών.

Ωστόσο κατά τον έλεγχο του πληρώματος αποδείχτηκε ότι και τα 12 μέλη του προσωπικού που αρχικά είχαν διαγνωστεί θετικά, ήταν τελικά αρνητικά στον ιό.

Το γεγονός συνιστά ανατροπή καθώς, αν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου σε όλο το προσωπικό, όλα τα τεστ βγουν αρνητικά, το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να συνεχίσει κανονικά την πορεία του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η ανατροπή οφείλεται σε λανθασμένη διάγνωση στο αρχικό εργαστήριο.

Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα μεταφέροντας 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσίαζε συμπτώματα.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε επίσης ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος είχαν τεθεί σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Το τρίτο τεστ θα κρίνει το αποτέλεσμα

Σήμερα το πρωί όταν έφτασε το πλοίο στον Πειραιά συνεργείο του ΕΟΔΥ πήρε εκ νέου δείγματα από τους 12 ναυτικούς και υλικό από τις επιφάνειες του πλοίου προκειμένου να γίνει νέος μοριακός έλεγχος που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει ότι τα κρούσματα αυτά είναι όντως αρνητικά. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας.

Πηγή: cnn.gr

8eCUgvCwsa

Υπομονή συστήνει ο Νανόπουλος στον Σταυρέλη για τα αποθεματικά

Previous article

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1711

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.