ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

“συνΔΗΜΟΤΕΣ”. Νερό στο Κιάτο: δεν πίνεται το …αγίασμα του Σταματόπουλου!

0

Πριν από μερικές εβδομάδες ο δήμαρχος Σικυωνίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ανακοίνωσε, μέσω της Εταιρείας ότι θα κόψει το νερό σε όσους δημότες-καταναλωτές χρωστούν χρήματα στην ΔΕΥΑΣ.

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι οι οφειλές αυτές έρχονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ο Σπύρος Σταματόπουλος αποφάσισε να κόψει το νερό εν τω μέσω της πιο φονικής πανδημίας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τα τελευταία 100 χρόνια. Μιας πανδημίας η οποία καταπολεμάται μόνο από την αποστασιοποίηση και την συχνή, τακτική υγιεινή (πλύσιμο χεριών).

Αυτό μένει στην κρίση του καθενός.

O επικεφαλής της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ”, Μάρκος Λέγγας, με μία λακωνική ανακοίνωση στιγμάτισε την συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και γυαλιά

Το νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Η ανθρώπινη υγεία προϋποθέτει την παροχή επαρκών ποσοτήτων πόσιμου ύδατος. Εν μέσω της πανδημίας Covid-19, ο Δήμαρχος Σικυωνίων και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., διακόπτει την υδροδότηση σε συνδημότες μας – που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Δ.Ε.Υ.Α.Σ – και ανήκουν σε οικονομικά και κοινωνικά πληγείσες ομάδες! Ντροπή σας κ. Δήμαρχε“!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Χτες, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ζαχαρόπουλος πάει ένα βήμα παραπέρα και καταθέτει μέσα από φωτογραφίες ότι ακόμα και αυτό το νερό που στερεί από τους δημότες του ο δήμαρχος Σικυωνίων, το… αγίασμα, που διαφημίζει συχνά-πυκνά και τρέχει από τις βρύσες των δημοτών και των παραθεριστών του Κιάτου, δεν είναι ικανό παρά μόνο για πότισμα και λάτρα.

Γράφει ο κ. Ζαχαρόπουλος:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

-Τα τελευταία [10] χρόνια, και όχι μόνο, οι δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων του Δήμου Σικυωνίων, «απολαμβάνουν» μόνο βρόμικο νερό για πότισμα και το πλύσιμο των πιάτων.
-Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, από έλλειψη πολιτικής και ικανότητας, η σημερινή Δημοτική αρχή καθυστέρησε την υλοποίηση της άδειας μεταφοράς νερού από την Στυμφαλία στο Κιάτο και την ευρύτερη περιοχή. [αρχική άδεια το 2014].
-Η υλοποίηση ως ένα βαθμό έγινε, καλό είναι και αυτό, προεκλογικά όμως για λόγους σκοπιμότητας.
-Η πλήρης υλοποίηση συνολικά του έργου, για να έχουμε επάρκεια και καθαρό νερό, έχει πολύ δρόμο ακόμα.
-Οι υποδομές γενικότερα της ύδρευσης, στην πόλη του Κιάτου αλλά και τις Κοινότητες, σε όλη την έκταση του Δήμου, δεξαμενές, υδρευτικά δίκτυα [ακόμα υπάρχουν σωλήνες αμιάντου] είναι σε άθλια κατάσταση.

-Με λίγα λόγια το «αγίασμα» της Δημοτικής αρχής, όπως το ονομάζει, δεν είναι καθόλου βέβαιο σε ποιο βαθμό είναι πόσιμο.


Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Δημότες του Δήμου μας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό, τα 2/3 του πληθυσμού, δεν εμπιστεύονται τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής για καθαρό νερό.
Το καταδεικνύει το γεγονός ότι όλα τα καταστήματα τροφίμων κ.λ.π συνεχίζουν να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό και παράλληλα τα βυτιοφόρα μεταφορά νερού συνεχίζουν ακάθεκτα να πωλούν νερό «Λουτρακίου » και όχι μόνο.


-Κατά συνέπεια μέχρι στιγμής η Δημοτική αρχή συνεχίζει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για να «κάνει τη δουλειά της» κοροϊδεύοντας τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων.

Βγάζει βιβλίο ο Ιερώνυμος: ήρθε ο καιρός για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους

Previous article

Καμίνης σε Χρυσοχοΐδη: Τι θα γίνει με τις σπείρες που ρημάζουν τους αγρότες;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.