ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμίνης σε Χρυσοχοΐδη: Τι θα γίνει με τις σπείρες που ρημάζουν τους αγρότες;

0

Εδώ και αρκετούς μήνες οι αγρότες της Κορινθίας δεν έχουν να αντιπαρατεθούν μόνο με τα προβλήματα που αφορούν την παραγωγή τους, αλλά και με τις κλοπές που γίνονται στον εξοπλισμό τους και στην ίδια την παραγωγή τους. Ειδικά στην περιοχή του δήμου Σικυωνίων και στα χωριά γύρω από το Κιάτο η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο.

Και ενώ η δημοτική αρχή, αλλά και οι τοπικοί βουλευτές, κωφεύουν έρχεται ένας βουλευτής από την Αθήνα, ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης να θέσει το ερώτημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το τι μπορεί να γίνει προκειμένου να προστατευτούν οι αγρότες.

Κόρινθος: Συνελήφθη 34χρονη για κλοπή αγροτικών προϊόντων | Loutraki 365
Βέλο Κορινθίας: Συλλήψεις για κλοπή λεμονιών - ert.gr

Ειδικότερα ο κ. Καμίνης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό στην οποία αναφέρει τα εξής:

Γιώργος Καμίνης - Home | Facebook

Κύριε Υπουργέ
Σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνω εδώ αρκετό καιρό τώρα, στις περιοχές Κιάτου, Βασιλικού, Μουλκιού, Πασίου και Διμηνιού του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, έχει σημειωθεί σωρεία κλοπών αγροτικής παραγωγής καθώς και εξοπλισμού. 
Ειδικά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα και με καταγγελίες αγροτών, έχουν κλαπεί ολόκληρες σοδειές από αρκετούς παραγωγούς, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δεν έχει ληφθεί κανένα προληπτικό ή κατασταλτικό μέτρο από το κράτος για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Δεδομένης της δυσπραγίας που βιώνουμε λόγω της πανδημίας αλλά και της σοβαρής οικονομικής ζημίας που έχουν υποστεί τα τελευταία έτη οι αγρότες

Δεδομένης της έξαρσης του φαινομένου των κλοπών κατά το τελευταίο διάστημα και της πλήρους αδράνειας της Πολιτείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
⦁ Τελείτε εν γνώσει των παραπάνω φαινομένων και της έκτασης που έχουν προσλάβει; 
⦁ Τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά για την εξιχνίαση των σχετικών υποθέσεων, την προστασία των αγροτών και της παραγωγής τους και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

“συνΔΗΜΟΤΕΣ”. Νερό στο Κιάτο: δεν πίνεται το …αγίασμα του Σταματόπουλου!

Previous article

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ΥΠΑΕΝ και Εθνικής Άμυνας για το πρόγραμμα «Θώραξ – Thorax»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.