ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενί Σαφάκ: Γιατί η Τουρκία εξέδωσε Navtex ανήμερα της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτώβριου

0

Με τίτλο «H Ελλάδα προκαλεί στις 29 Οκτωβρίου. Άμεση απάντηση από την Τουρκία», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ κάνει λόγο για τον «πόλεμο» των Navtex που βρίσκεται σ’ εξέλιξη ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά την προσπάθεια αποκλιμάκωσης για την έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Απάντηση στη Navtex που εξέδωσε η Ελλάδα για τις 29 Οκτωβρίου αποτελεί η απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει νέα Navtex για την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή ναήμερα της ελληνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Με τίτλο «H Ελλάδα προκαλεί στις 29 Οκτωβρίου. Άμεση απάντηση από την Τουρκία», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ κάνει λόγο για τον «πόλεμο» των Navtex που βρίσκεται σ’ εξέλιξη ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά την προσπάθεια αποκλιμάκωσης για την έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Η Γενί Σαφάκ, υποστηρίζει πως η έκδοση νέας Navtex από την Άγκυρα, για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της ελληνικής Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο κεντρικό Αιγαίο, αποτελεί απάντηση στην ελληνική Navtex, για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου, οπότε τιμάται στην Τουρκία η «Ημέρα της Δημοκρατίας».

Αναφέρει το προκλητικό δημοσίευμα: «Οι ελληνικές αρχές πριν από τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην έδρα του ΝΑΤΟ, προχώρησαν σ’ ένα προκλητικό βήμα για την 29η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Δημοκρατίας», ανακοινώνοντας NAVTEX γι’ άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο Πέλαγος. Σε απάντηση της εν λόγω NAVTEX η Τουρκία ανακοίνωσε ότι στις 28 Οκτωβρίου (Εθνική Επέτειο της της Ελλάδας) θα προβεί σε εκπαίδευση σκοποβολής στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».

Η Γενί Σαφάκ υποστηρίζει προκλητικά πως η Ελλάδα είναι εκείνη, που με τις κινήσεις της επιχειρεί ν’ αυξήσει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες: «Η NAVTEX που ανακοίνωσε η Ελλάδα, είναι αντίθετη με την αρχή του «μη προγραμματισμού στρατιωτικών δραστηριοτήτων στις εθνικές ημέρες των δύο χωρών», η οποία έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει την ένταση στην περιοχή»

Σημειώνεται ότι η NAVTEX που ανακοίνωσε η Ελλάδα- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- είναι αντίθετη με την αρχή του «μη προγραμματισμού στρατιωτικών δραστηριοτήτων στις εθνικές ημέρες των δύο χωρών», η οποία έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, πηγές ασφαλείας, οι οποίες αναφέρουν αυτή την πρόκληση, που έγινε πριν από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ως προσπάθεια παράτασης του δρόμου προς μια λύση στην περιοχή.

Το δημοσίευμα, φυσικά, δεν αναφέρει ότι η Τουρκία έχει μια μόνιμη προκλητική στάση σε όλες τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές στην Ελλάδα με προκλητικές ενέργειες εναντίον της και συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της.

Πηγή: in.gr

8eCUgvCwsa

13 νεκροί σε 24 ώρες – 280 νέα κρούσματα, 5 στην Κορινθία

Previous article

5ος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος DRIFT- Επιστροφή στη δράση!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.