ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από ΕΦΚΑ μέσω του gov.gr

0

Πέντε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενεργοποιεί ο e-ΕΦΚΑ μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης gov.gr (ενότητα «Εργασία και Ασφάλιση», υποενότητα «Ασφάλιση») και του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr (ενότητα «Ασφαλισμένοι»).

Ειδικότερα, κατόπιν πρόσβασης των ασφαλισμένων με τους κωδικούς του Taxisnet, παρέχεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής έκδοσης/υποβολής των εξής:

1) Βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης έναρξης ατομικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ για ασφαλιζόμενους για πρώτη φορά στον e-ΕΦΚΑ μη μισθωτούς. Οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση, την οποία προσκομίζουν στην αρμόδια ΔΟΥ και ακολούθως ο e-ΕΦΚΑ θα ενημερώνεται μέσω του κέντρου διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ για την έναρξη της δραστηριότητάς τους από την ΑΑΔΕ και θα πραγματοποιείται ένταξή τους στην ασφάλιση μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ, χωρίς επίσκεψη σε φυσικό υποκατάστημα.

2) Βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης μεταβολής/προσθήκης/αφαίρεσης ΚΑΔ ατομικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ για ασφαλισμένους στον e-ΕΦΚΑ ελ. επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση, την οποία προσκομίζουν στην αρμόδια ΔΟΥ και ακολούθως ο e-ΕΦΚΑ θα ενημερώνεται μέσω του κέντρου διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ για την προσθήκη ή αφαίρεση ΚΑΔ, χωρίς επίσκεψη σε φυσικό υποκατάστημα.

3) Αίτησης λήξης της ασφάλισης λόγω διακοπής ατομικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ για ασφαλισμένους στον e-ΕΦΚΑ ελ. επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Οι ασφαλισμένοι, αφού διακόψουν κάθε ασφαλιστέα δραστηριότητα στην αρμόδια ΔΟΥ, εισέρχονται στην υπηρεσία και υποβάλλουν το αίτημα λήξης της ασφάλισης. Ακολούθως ο e-ΕΦΚΑ επιβεβαιώνει μέσω του κέντρου διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ τα στοιχεία της διακοπής από την ΑΑΔΕ και θα διακόπτει την ασφάλιση, χωρίς επίσκεψη σε φυσικό υποκατάστημα.  

4) Βεβαίωσης προϋπηρεσίας για χρήση στον ΑΣΕΠ και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισέρχονται στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία και να εκτυπώνουν έγκυρη βεβαίωση για τη μισθωτή προϋπηρεσία τους από 1/1/2002 καθώς και για την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο των διατάξεων της παρ. 9 αρ. 39 του ν. 4387/2016.

5) Βεβαίωσης απογραφής μισθωτού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά βεβαίωση απογραφής με τα στοιχεία που διατηρούνται στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ για κάθε χρήση.

8eCUgvCwsa

Συμφωνήθηκε προσφυγή στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες με Αλβανία

Previous article

Σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης (3) μπαίνει η Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.