ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ήρωες του Δήμου Σικυωνίων (Ονομαστικός κατάλογος)

0

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

του Γεωργίου Κολιόπουλου (Υποστρατήγου ε.α.)

Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, τις κορυφές των βουνών και τις πεδιάδες της, παντού συναντά μνημεία ηρώων, μνημεία μνήμης σημαντικών γεγονότων, που αφορούν σε όλες τις εποχές της μακραίωνης ιστορίας του έθνους μας.

Άλλα απ’ αυτά αποδίδουν την οφειλόμενη τιμή στους άγνωστους ήρωες, οι οποίοι κατά τη μακράν ιστορική διαδρομή του ελληνικού έθνους, έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία του. Στους άγνωστους ήρωες που μέσα στον ορυμαγδό της μάχης και στην καταστροφικότητα των φονικών όπλων χάθηκαν, δεν αναγνωρίστηκαν ή δεν ανευρέθησαν.

Υπάρχουν και τα άλλα μνημεία που ανεγέρθησαν προς τιμήν των γνωστών ηρώων. Αυτών που μετά το καταλάγιασμα του νικηφόρου ή μη αγώνα, στο προσκλητήριο των νεκρών, τα ονόματά τους καταγράφονται στις σελίδες δόξης της ιστορίας μας. Αυτοί οι γνωστοί ήρωες, είναι καταγεγραμμένοι στα αρχεία του Κράτους. Αυτοί αποτελούν και το καύχημα των τοπικών κοινωνιών και είναι χρέος των τοπικών κοινωνιών να ανεγείρουν μνημεία προς τιμήν των.

Γιατί όμως, τίθεται το θέμα ως χρέος, ως οφειλή προς τους θανόντας;

Για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι, διότι σ’ αυτούς οφείλουμε την ελευθερία της πατρίδας μας αφενός και την εθνική μας υπερηφάνεια αφετέρου. Σ’ αυτούς οφείλουμε τη δυνατότητά μας να δημιουργούμε, να προοδεύουμε, να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ειρήνης.

Υπάρχει όμως και ο δεύτερος λόγος, ίσως πιο σημαντικός κι από τον πρώτο. Είναι διότι αυτοί αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ανεξάρτητα από την προηγούμενη βίωσή τους, ο θάνατος για το ύψιστο ιδανικό της πατρίδας, καταξίωσε την ύπαρξή τους. Όταν οι άρχοντες του τόπου, οι νέοι, καταθέτουν ένα στεφάνι δάφνης, προς τιμήν των συγκεκριμένων προγόνων, συνδέονται στενά με το παρελθόν τους, με τον τόπο τους, με τη γενιά τους. Νιώθουν ότι είναι απόγονοι των ηρώων, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στην απέριττη μαρμάρινη πλάκα. Είναι τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και η συνείδηση του χρέους, γίνεται πλέον προσωπική απαίτηση και όχι γενικόλογη έννοια. Και ο άγνωστος διαβάτης, που θα διαβάσει τα ονόματα των ηρωικών νεκρών, θα θυμηθεί τα γεγονότα, θα νιώσει το χρέος του κι αυτός. Με τον τρόπο αυτό, οι γνωστοί δικοί μας ήρωες, γίνονται το μεγάλο μάθημα, διδάσκουν την Ιστορία μας με τρόπο άμεσο και δίνουν το φωτεινό παράδειγμα στις επόμενες γενιές, προσφέροντας τα αναγκαία ιδανικά πρότυπα.

Προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι ήρωες του Δήμου Σικυωνίων, από τον οποίο έχουμε την τιμή να καταγόμαστε, αλλά και για να δώσουμε έναυσμα στους αρμοδίους, ώστε να στηθούν τέτοια μνημεία ιστορικής μνήμης είτε τοπικά κατά χωριό, είτε συνολικά από το Δήμο, όπου δεν υπάρχουν, παραθέτουμε στη συνέχεια τα ονόματα και λεπτομερή στοιχεία των καταγεγραμμένων πεσόντων στους ηρωικούς αγώνες του έθνους μας κατά πόλεις και χωριά.

Τα ονόματα βρίσκονται στους πίνακες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Γενικού Επιτελείου Στρατού, Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, σε συνεργασία με την οποία, συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία. Αφορούν τις νεότερες ιστορικές περιόδους και τους πεσόντας, κατά:

α. τους Βαλκανικούς Πολέμους

β. τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

γ. τη Μικρασιατική Καταστροφή

δ. τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι νεκροί αναφέρονται με το βαθμό και με την ημερομηνία θανάτου τους, εκ της οποίας φαίνεται η περίοδος, στην οποία ο καθένας ανήκει.

Σικυών – Κιάτο

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Κυριάκου Νικόλαος του Δημητρίου, γεννήθηκε στη Σικυώνα Κορινθίας, το 1913, υπηρέτησε στο 12ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Κιπαρόιτ Χειμάρρας, στις 16-12-1940.

Λοχίας (ΠΖ) Παπαντωνίου Γεώργιος του Γεωργίου, γεννήθηκε στη Σικυώνα Κορινθίας, το 1918, υπηρέτησε στο 91ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύθηκε στο οχυρό Κελκαγιά, στις 7 Απριλίου 1941.

Λοχίας (ΠΖ) Δασκαλόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου, γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας, το 1916, υπηρέτησε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας) , στις 14 Απριλίου 1941.

Λοχίας (ΠΖ) Γιουρούκος Βλάσιος του Ιωάννου, γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας, το 1908, υπηρέτησε στο 31ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα, στις 10 Μαρτίου 1941.

Δεκανέας (ΠΖ) Ρόκας Μιχαήλ του Σπυρίδωνος, γεννήθηκε στις Τραγάνες Κιάτου Κορινθίας, το 1914, υπηρέτησε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας), στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Καραδήμας Ευθύμιος του Ευαγγέλου, γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας, το 1914, υπηρέτησε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύθηκε στο Γαλατά Κυδωνίας (μάχη Κρήτης), στις 23 Μαΐου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Ιωάννου Παναγιώτης του Γεωργίου, γεννήθηκε το 1897, στη Σικυώνα Κορινθίας, υπηρέτησε στη δύναμη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Οινόης και φονεύθηκε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Οινόης σε αεροπορικό βομβαρδισμό, στις 20 Απριλίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Παπαντωνίου Βασίλειος του Βασιλείου, γεννήθηκε στη Σικυώνα Κορινθίας, το 1915, υπηρέτησε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύθηκε στο ύψωμα Χειμάρρας, στις 25 Δεκεμβρίου 1940.

Λοχίας Κωστούλας Δημήτριος, γεννήθηκε στη Σικυώνα Κορινθίας και φονεύθηκε στο Τσαούς-Τσιφλίκ στις 2 Ιουλίου 1921.

Δεκανέας Καλινιάκης Χαρ., γεννήθηκε στη Σικυώνα Κορινθίας και πέθανε στο Β΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής, στις 21 Φεβρουαρίου 1919.

Στρατιώτης Μεγαρίτης Σωτήριος, γεννήθηκε στη Σικυώνα Κορινθίας και φονεύθηκε στη Μικρά Ασία.

Στρατιώτης Μπαλκάκης Αθανάσιος, γεννήθηκε στη Σικυώνα Κορινθίας και φονεύθηκε στη Μικρά Ασία, στις 13 Αυγούστου 1918.

Βελλίνα – Βελίνα

Στρατιώτης Δαγρές Ιωάννης του Νικολάου, γεννήθηκε στη Βελίνα Κορινθίας το 1915, υπηρετούσε στο 32ο ΣΠ, φονεύθηκε στο ύψωμα 1800 Κάμιας (Δ Πόγραδετς), στις 4 Απριλίου 1941.

Στρατιώτης Δερεκόπουλος Αγγελής, γεννήθηκε στη Βελίνα Κορινθίας και πέθανε στο Β΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πρεβέζης, στις 15 Μαρτίου 1913.

Στρατιώτης Πανούσης Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στη Βελίνα Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κορυτσάς, στις 22 Μαρτίου 1913.

Στρατιώτης Αντωνίου Γεώργιος, γεννήθηκε στη Βελίνα Κορινθίας και φονεύθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, στις 30 Αυγούστου 1914.

Λιόπεσι – Παραδείσι – Γονούσα

Στρατιώτης (ΠΖ) Καλαντζής Χρήστος του Αριστείδη, γεννήθηκε στη Γονούσα Κορινθίας, το 1906, υπηρετούσε στο Έμπεδο Ιππικού Αθηνών και πέθανε στο Νοσοκομείο Σωτηρίας, στις 8 Ιουνίου 1941.

Δημήνιον – Διμηνιό

Ανθυπολοχαγός Σώκος Χρήστος, γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας και πέθανε στο Σιμιτλή, την 1η Ιανουαρίου 1913.

Μαρίνης Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Δράμας, στις 2 Δεκεμβρίου 1919.

Μαρίνης Παναγιώτης, γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 4 Ιανουαρίου 1919.

Νικολακόπουλος Σπυρίδων, γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας και πέθανε στο 84ο Χειρουργείο, στις 26 Μαΐου 1919.

Ελευθερίου Γεώργιος, γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας και πέθανε στο Α΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 13 Μαΐου 1920.

Στρατιώτης Λινάρδος Νικόλαος, γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας και πέθανε στη Μικρά Ασία, στις 13 Αυγούστου 1921.

Κάτω Διμηνιό

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Κίλλιας Κωνσταντίνος του Σωκράτους, γεννήθηκε στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, το 1909, υπηρετούσε στο 16ο ΣΠ, φονεύθηκε στο Μπάλι Τρεμπεσίνας, στις 31 Ιανουαρίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Μακρόπουλος Γεώργιος, γεννήθηκε στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, το 1913, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ, και πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στις 25 Μαρτίου 1941.

Στρατιώτης Γιουρούκος Αθανάσιος, γεννήθηκε στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας και φονεύθηκε στη Δοϊράνη, την 1η Σεπτεμβρίου 1918.

Στρατιώτης Δριτσόπουλος Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας και φονεύθηκε στο Γιλντίζ στις 13 Αυγούστου 1921.

Κλημέντι

Λοχίας (ΠΖ) Λιάκης Άγγελος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας, την 1η Ιανουαρίου 1911, υπηρετούσε στο 4ο ΣΠ και πέθανε στο ύψωμα Κιάφε-Λουζίτ στις 9 Μαρτίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Αρχοντάκος-Γεωργόπουλος Χρήστος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας, το 1918, υπηρετούσε στο 1ο Τάγμα ΠΖ, φονεύθηκε στο Καστέλλι στις 21 Μαΐου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Γεώργας Γεώργιος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας, το 1917, υπηρετούσε στον VI Συνοριακό Τομέα, φονεύθηκε στον VI Συνοριακό Τομέα, στις 23 Δεκεμβρίου 1940.

Στρατιώτης (ΠΖ) Γκρίλιας Νικόλαος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας, το 1910, υπηρετούσε στο 1ο Σύνταγμα Ιππικού, φονεύθηκε στη Μόραβα, στις 11 Μαρτίου 1941.

Λάμπρου Δημήτριος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 14 Οκτωβρίου 1918.

Γεώργας Ιωάννης, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στα Ταμπούρ-Ογλού, στις 13 Αυγούστου 1921.

Γκούλης Γεώργιος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στο Γενή-Γαζή, στις 3 Ιουλίου 1921.

Στρατιώτης Γκιούλης Αναστάσιος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στις 30 Μαΐου 1914.

Στρατιώτης Κοντογιάννης Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στο Χία Χειρουργείο Μικράς Ασίας, στις 17 Ιουνίου 1922.

Στρατιώτης Παπαγιαννόπουλος Γεώργιος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στη Μικρά Ασία.

Στρατιώτης Παπάς Αλέξιος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στο Β΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την 1η Απριλίου 1918.

Στρατιώτης Κόλιας Ευθύμιος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στην Προύσα, στις 4 Φεβρουαρίου 1921.

Στρατιώτης Οικονόμου Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Κλημέντι Κορινθίας και πέθανε στο Χγ΄ Ορεινό Χειρουργείο Μικράς Ασίας, στις 21 Μαΐου 1921.

Λαλιώτη – Λαλιώτης

Στρατιώτης Βελιανίτης Σωτήριος του Γρηγορίου, γεννήθηκε στο Λαλιώτη Κορινθίας και πέθανε στο 84ο Χειρουργείο, στις 12 Οκτωβρίου 1918.

Στρατιώτης Τεάγης Δημήτριος, γεννήθηκε στο Λαλιώτη Κορινθίας και πέθανε στο Δ΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 13 Οκτωβρίου 1918.

Στρατιώτης Τιρλής Αναστάσιος, γεννήθηκε στο Λαλιώτη Κορινθίας και πέθανε στο Β΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής, στις 18 Σεπτεμβρίου 1919.

Δριζέας Δημήτριος, γεννήθηκε στο Λαλιώτη Κορινθίας και πέθανε στο Αφιόν-Καραχισάρ, στις 22 Σεπτεμβρίου 1921.

Κρυονέριον – Μάτσανι

Λοχίας Αθανασούλης Κων/νος του Νικολάου, γεννήθηκε στο Μάτσανι Κορινθίας το 1913, υπηρετούσε στο 6ο Σ.Π. και φονεύθηκε στη μάχη της Χειμάρρας στις 4 Ιανουαρίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Αναγνωστόπουλος Δημήτριος, γεννήθηκε στο Μάτσανι Κορινθίας, το 1911 και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Φλώρινας, στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

Στρατιώτης Δέδες Δημήτριος του Σωτηρίου, γεννήθηκε στο Μάτσανι Κορινθίας, το 1914, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ, φονεύθηκε στη Σκουτάρα (ΒΔ Χειμάρρας) στις 14 Απριλίου 1941.

Στρατιώτης Μυλωνάς Βασίλειος του Δημητρίου, της 79ης μονάδας, γεννήθηκε στο Μάτσανι Κορινθίας το 1914. Φονεύθηκε στα υψώματα της Χειμάρρας στις 7 Ιανουαρίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Πούλος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στο Μάτσανι Κορινθίας, την 1η Ιανουαρίου 1917, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και φονεύθηκε στη Μάχη της Χειμάρρας στις 4 Ιανουαρίου 1941.

Στρατιώτης Παγκάς Βασίλειος του Δημητρίου, γεννήθηκε στο Μάτσανι Κορινθίας, το 1915, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ, πέθανε στο ΙΙΙα Ορεινό Χειρουργείο (Λεσνίτσα) στις 15 Μαρτίου 1941.

Στρατιώτης Πούλος Δημήτριος, γεννήθηκε στο Μάτσανι Κορινθίας, το 1917, φονεύθηκε στο Εβλι-Φακελί Μικράς Ασίας, στις 16 Αυγούστου 1921.

Μεγάλη Βάλτσα – Μεγάλος Βάλτος

Λοχίας (ΠΖ) Μερκούρης Σπυρίδων, γεννήθηκε στο Μεγάλο Βάλτο Κορινθίας, το 1916, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και φονεύθηκε στη Μάχη της Χειμάρρας, στις 4 Ιανουαρίου 1941.

Δεκανέας (ΠΖ) Κλουτσινιώτης Βασίλειος, γεννήθηκε στο Μεγάλο Βάλτο Κορινθίας, το 1917, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και φονεύθηκε στο Ύψωμα Βουλγάρας, στις 16 Νοεμβρίου 1940.

Στρατιώτης (ΠΖ) Πούλος Θεμιστοκλής, γεννήθηκε στο Μεγάλο Βάλτο Κορινθίας, το 1917, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και φονεύθηκε στη Μάχη της Χειμάρρας, στις 4 Ιανουαρίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Παπάς Σπυρίδων, γεννήθηκε στο Μεγάλο Βάλτο Κορινθίας, το 1915, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και φονεύθηκε στη Χειμάρρα, στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

Λοχίας Κατσούλης Νικόλαος, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βάλτσα Κορινθίας και εξαφανίσθηκε στη Μικρά Ασία, την 1η Αυγούστου 1922.

Λοχίας Φραγκόπουλος Ιωάννης του Σταύρου, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βάλτσα Κορινθίας και πέθανε στο ΙΙγ Χειρουργείο Μικράς Ασίας, στις 2 Οκτωβρίου 1921.

Στρατιώτης Λαγιωτίδης Χρήστος, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βάλτσα Κορινθίας και πέθανε στο Α΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 17 Δεκεμβρίου 1920.

Στρατιώτης Καραντζούλης Βασίλειος, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βάλτσα Κορινθίας και φονεύθηκε στη Μικρά Ασία.

Στρατιώτης Κεμαλμαζής Σταύρος, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βάλτσα Κορινθίας και φονεύθηκε στη Μικρά Ασία.

Στρατιώτης Μεσοπολιτίδης Πέτρος, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βάλτσα Κορινθίας και εξαφανίσθηκε στη Μικρά Ασία.

Μικρά Βάλτσα – Μικρός Βάλτος

Στρατιώτης (ΠΖ) Λαλιωτίτης Χρήστος, γεννήθηκε στο Μικρό Βάλτο Κορινθίας, την 1-1-1919, υπηρετούσε στο 6ο Τάγμα Ναυπλίου και φονεύθηκε στο Γαλατά, στις 20 Μαΐου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Λιάκης Σωτήριος, γεννήθηκε στο Μικρό Βάλτο Κορινθίας, την 1-1-1914, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και φονεύθηκε στο ύψωμα Λυκόγιαννη στην περιοχή Σαγιάδας στις 27 Νοεμβρίου 1940.

Στρατιώτης (ΠΖ) Σωτήρχος Χρήστος, γεννήθηκε στο Μικρό Βάλτο Κορινθίας, το 1910, υπηρετούσε στο 4ο ΣΠ και φονεύθηκε στο ύψωμα Κιαφέ-Λουζίτ, στις 9 Μαρτίου 1941.

Στρατιώτης Λιάκης Κωνσταντίνος του Ευθυμίου, γεννήθηκε στη Μικρά Βάλτσα Κορινθίας και πέθανε στο Γ΄ Νοσοκομείο Διακομιδής Μικράς Ασίας, στις 27 Οκτωβρίου 1920.

Μούλκι

Δεκανέας (ΠΖ) Μπάρτζης Χρήστος, γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας, το 1914, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ, φονεύθηκε στη Σκουτάρα (ΒΔ Χειμάρρας), στις 14 Φεβρουαρίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Παπανικολάου Ανδρέας, γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας, το 1916, υπηρετούσε στο 30ό ΣΠ, φονεύθηκε στην Τρεμπέλ (ΒΔ Μοσχοπόλεως), στις 13 Φεβρουαρίου 1941.

Στρατιώτης (ΠΖ) Εξαμιλιώτης Βασίλειος, γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας, το 1913, υπηρετούσε στο 30ό ΣΠ και φονεύθηκε στο Ντομπρένι, στις 25 Ιανουαρίου 1941.

Στρατιώτης Ζάγκας Σταύρος, γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας και φονεύθηκε στη Μακεδονία, στις 23 Σεπτεμβρίου 1918.

Στρατιώτης Κουλάκης Παναγιώτης, γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, στις 18 Σεπτεμβρίου 1918.

Μποζικά

Στρατιώτης (ΠΖ) Τουργέλης Ιωάννης, γεννήθηκε στο Μποζικά Κορινθίας, το 1914, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και φονεύθηκε στο ύψωμα Αγίου Αθανασίου Μπολεράτι (περιοχής Αργυροκάστρου), την 1η Δεκεμβρίου 1940.

Στρατιώτης (ΠΖ) Πιστεύος Γεώργιος, γεννήθηκε στο Μποζικά Κορινθίας, το 1916, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ και πέθανε στο Α2 Ορεινό Χειρουργείο, την 1η Ιανουαρίου 1941.

Αραμπατζής Αλέξιος, γεννήθηκε στο Μποζικά Κορινθίας και πέθανε στο Α΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την 1η Ιανουαρίου 1919.

Στρατιώτης Πιτσιβός Δημήτριος, γεννήθηκε στο Μποζικά Κορινθίας και φονεύθηκε στο ύψωμα 1063, στα Στενά της Κρέσνας, στις 25 Ιουνίου 1913.

Στρατιώτης Δημητρόπουλος Αναστάσιος, γεννήθηκε στο Μποζικά Κορινθίας και πέθανε στο Νοσοκομείο Αργολίδας, στις 6 Δεκεμβρίου 1918.

Στρατιώτης Πιστεύος Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Μποζικά Κορινθίας, πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, στις 11 Οκτωβρίου 1918.

Παραδείσι

Στρατιώτης Αντωνίου Κ. Χρήστος, γεννήθηκε στο Παραδείσι Κορινθίας και πέθανε στο Δ΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 15 Ιανουαρίου 1920.

Πάσιον

Στρατιώτης Ματρόγκας Ιωάννης του Γεωργίου, γεννήθηκε στο Πάσιο Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 2 Φεβρουαρίου 1920.

Στρατιώτης Καλιαγκούρης Ευάγγελος του Ιωάννου, γεννήθηκε στο Πάσιο Κορινθίας και πέθανε στην Αργολίδα, στις 28 Μαΐου 1918.

Βασιλικόν – Σικυών

Μπρίνιας Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Βασιλικό Κορινθίας και πέθανε στο Κλεφτογεντίκι (Μενεξέν) στις 7 Απριλίου 1897.

Στρατιώτης Ζάρκος Ευάγγελος, γεννήθηκε στο Βασιλικό Κορινθίας και πέθανε στο Ζ΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 26 Οκτωβρίου 1918.

Στρατιώτης Σωτηρόπουλος Αναστάσιος, γεννήθηκε στο Βασιλικό Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στις 10 Οκτωβρίου 1918.

Δαματόπουλος Βασίλειος γεννήθηκε στο Βασιλικό Κορινθίας και πέθανε στις Σαράντα Εκκλησίες, στις 4 Σεπτεμβρίου 1921.

Μπακαυγάς Αντώνιος, γεννήθηκε στο Βασιλικό Κορινθίας και πέθανε στη Μικρά Ασία, στις 17 Αυγούστου 1922.

Παρασκευάς Γεώργιος, γεννήθηκε στο Βασιλικό Κορινθίας και πέθανε στα Σαπαντζά, στις 13 Αυγούστου 1921.

Σούλι

Λοχίας Λυμπέριος Χρήστος, γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας, το 1917, υπηρέτησε στο 93ο (ΣΠ) και φονεύθηκε στο 95ο Φυλάκιο Ξάνθης στις 6 Απριλίου 1941.

Στρατιώτης Νικούζας Νικ., γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας και φονεύθηκε στο Βούκοβιτς, στις 17 Ιουλίου 1913.

Στρατιώτης Καραγιάννης Νικόλαος, γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, στις 9 Μαρτίου 1918.

Στρατιώτης Σταύρου Παναγιώτης, γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας και πέθανε στο Α΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 8 Οκτωβρίου 1918.

Στρατιώτης Χαραμαντάς Θεόδωρος, γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας και πέθανε στο Α΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 21 Οκτωβρίου 1918.

Στρατιώτης Κόλιας Ευάγγελος, γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας και φονεύθηκε στο Γκιουλβερέν-Τεπέ, στις 18 Μαρτίου 1921.

Στρατιώτης Σταύρου Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας και πέθανε στο Α΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 28 Δεκεμβρίου 1922.

Πέτας Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στο Σούλι Κορινθίας και πέθανε στη Μικρά Ασία, στις 14 Μαρτίου 1921.

Τιτάνη – Βοϊβοντάς

Στρατιώτης Τσακνάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, γεννήθηκε στην Τιτάνη Κορινθίας, το 1915, υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ, φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας), στις 30 Δεκεμβρίου 1940.

Στρατιώτης Πάγιος Δημήτριος του Γεωργίου, γεννήθηκε στο Βοϊβοντά Κορινθίας και πέθανε στο Α΄ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πειραιά, το 1920.

8eCUgvCwsa

Συνεκπαίδευση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των ΕΔ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας

Previous article

«Πολεμικό» σκηνικό σε 24ωρη βάση – Πλωτό τείχος απέναντι από το «Ορούτς Ρέις»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.